Metamorfozy z Wella Forte - zobacz finał

Dnia 7 stycznia w jednym z warszawskich salonów Wella odbyły się długu wyczekiwane stylizacje laureatek konkursu "Metamorfozy z Wella Forte", który przeprowadzaliśmy niedawno w serwisie wellaforte.lula.pl.


Na spotkanie przybyły trzy dziewczyny: Beata, Daria oraz Joanna, całkowicie oddając się w ręce naszym specjalistkom: od stylizacji włosów oraz wizażu.

 

Na pierwszy ogień poszła Beata.

 

"Beata ma włosy cienkie, niezbyt gęste" - mówi Agnieszka Płusa, stylistka firmy Wella. Myśl przewodnia tej stylizacji to nie tylko stylizacja i pielęgnacja, lecz także delikatna zmiany koloru, aby lepiej pasował do urody Beaty. Przy stylizacji ważne jest, by zwiększać objętość włosów przy użyciu pianki do włosów krótkich.

 

Zobaczcie, jak przebiegała jej metamorfoza:

 

 

 

 

Następna była Joanna.

"Asia ma za dużo włosów - ma bardzo gruby włos i i jest tych włosów bardzo dużo, w kolorze stuprocentowo naturalnym" - podsumowuje Agnieszka. "Kolor ma ładny, włosy zadbane, bogate i z tego względu postanowiłam sobie na dosyć mocne wycieniowanie tych włosów". Po strzyżeniu uzyskaliśmy bardziej smukłą, wydłużoną linię, widać siłę włosa oraz mocnego cieniowania.

Sprawdźcie sami, czy to się udało:

 

 

Tego typu włosy najlepiej stylizować lakierem - w tym przypadku Agnieszka użyła lakieru do włosów średniej długości z linii Wella Forte.

Ostatnią metamorfozę przeszła Daria.

"Daria ma włosy bardzo dużo, bardzo zdrowe, bogate, naturalne, mocno kręcone i będę chciała to jeszcze bardziej podkreślić"- stawia diagnozę stylistka firmy Wella. Kolor nie został radykalnie zmieniony, a jedynie podkreślony. Naturalny kolor i naturalny lok dobrze ze sobą współgrają. Włosy kręcone należy stylizować wgniatając w nie dużą ilość pianki - w tym przypadku do włosów długich, odkształcając w ten sposób loki i pozostawiając je do całkowitego wysuszenia, najlepiej naturalnego. Dopiero, gdy włosy wyschną, lakierujemy je, narzucając im formę, wielkość fryzury i jej kształt.

A tak wyglądała stylizacja:

 


 

 

Więcej o: