Tatar z 這sosia

70 dag 鈍ie瞠go 這sosia w kawa趾u, 30 dag w璠zonego 這sosia te w kawa趾u, 5 dymek, 2-3 造磬i kapar闚, sok z cytryny, 5-6 造瞠k oliwy, po kopiastej 造盧e posiekanego szczypiorku i natki pietruszki, bia造 pieprz, s鏊
Z obu kawa趾闚 ryby usun望 sk鏎, a mi瘰o pokroi ostrym no瞠m na sko郾e plastry grubo軼i 3-4 mm, a potem na paski szeroko軼i 5 mm. Nast瘼nie wymiesza wszystko i do嗆 grubo posieka (najlepiej tasakiem). Cebulki drobno pokroi, kapary op逝ka i os帷zy. Posiekan ryb doprawi do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i ewentualnie sol. Starannie wymiesza z oliw, kaparami, cebulk i zielenin. Uformowa w ma貫 kopczyki, przybra plasterkami cytryny, kaparami i listkami natki.

Wi璚ej o: