Rozbudź swój poranek z nową kawą Envivo Lungo od Nespresso - przepisy kawowe

Przygotuj kawę na jeden z poniższych sposobów i ożyw swój poranek nową Envivo Lungo! Każda z tych kawowych kreacji to prawdziwa uczta zmysłów, która sprawi, że z energią wstaniesz z łóżka.

DESER BANANOWO-KARMELOWY

Składniki:
.    1 kapsułka kawy Envivo Lungo
.    120 ml mleka
.    śmietanka
.    10 ml syropu karmelowego
.    cukier trzcinowy
.    1 mały banan

Przygotowanie:
.    Przygotuj kawę Envivo Lungo w postaci lungo (110 ml) w kubku. Dodaj 20 ml śmietanki. W spieniaczu do mleka spień 120 ml mleka razem z 10 ml karmelowego syropu i dodaj mleczną piankę do kubka. Posyp cukrem trzcinowy wierzch napoju, a następnie ułóż na nim pokrojonego w cienkie plastry banana, wcześniej podpieczonego w piekarniku.

 

DESER BANANOWO-KARMELOWYmateriały prasowe

CYNAMONOWY RARYTAS

Składniki:
.    1 kapsułka kawy Envivo Lungo
.    1 łyżeczka kremu ciasteczkowego
.    120 ml mleka
.    20 ml syropu cynamonowego
.    1 laska cynamonu do dekoracji

Przygotowanie:
.    Włóż łyżeczkę kremu ciasteczkowego do filiżanki lungo. Przygotuj w niej kawę Envivo Lungo w postaci lungo (110 ml) i wszystko wymieszaj. Spień 120 ml mleka razem z 20 ml syropu cynamonowego i przelej do filiżanki. Udekoruj laską cynamonu.

CYNAMONOWY RARYTASmateriały prasowe

 

KOKTAJL OLD CLASSIC ENVIVO

Składniki:
.    1 kapsułka kawy Envivo Lungo
.    Kostka cukry trzcinowego
.    bitter aperitif
.    Czarny pieprz
.    Kostki lodu
.    limonka
.    woda mineralna (musująca)
.    1 wiśnia odmiany griotte
.    pokruszony lód

Przygotowanie:
.    Włóż kostkę cukru trzcinowego do szklanki do latte. Zalej ją bitter aperitifem i mieszaj, dopóki cukier całkowicie się nie rozpuści. Posyp szczyptą czarnego, zmielonego pieprzu. Następnie wypełnij szklankę dużymi kostkami lodu. Pokrój limonkę w cienkie plastry i dodaj pięć z nich do napoju i wymieszaj je delikatnie o ścianki szklanki. Z pozostałej części limonki wyciśnij sok i dodaj napoju. Wlej 40 ml wody mineralnej do naczynia i wszystko wymieszaj. Włóż wiśnię i na końcu dodaj przygotowaną wcześniej, wystudzoną kawę Envivo Lungo.

 

KOKTAJL OLD CLASSIC ENVIVOmateriały prasowe

 

PIKANTNA KAWA VIENNOIS

Składniki:
.    1 kapsułka kawy Envivo Lungo
.    40 ml pikantnego syropu Hot Spicy
.    1 kostka czekolady
.    śmietanka
.    1 czerwona papryczka chilli do dekoracji

Przygotowanie:
.    Przygotuj kawę Envivo Lungo w postaci lungo w większej filiżance. Wymieszaj  40 ml pikantnego syropu z 50 ml śmietanki, by stworzyć krem chantilly i wypełnij nim filiżankę. Zetrzyj kostkę czekolady i posyp nią wierch napoju, a następnie całość udekoruj papryczką chilli.

 

PIKANTNA KAWA VIENNOISmateriały prasowe

 

***

Nestlé Nespresso SA jest pionierem i liderem rynku najwyższej jakości porcjowanej kawy premium. Spółka Nespresso z siedzibą w Lozannie, Szwajcaria, obecna jest w 64 krajach
i zatrudnia  ponad 12.000 pracowników. W 2015 roku spółka zarządzała globalną siecią sprzedaży detalicznej liczącą ponad 450 butików. Więcej informacji pod adresem: www.nespresso.com