Zwalczają gorączkę, biegunkę i są pyszne! Trwa sezon na maliny

Każdy wie, że syrop malinowy dodawany do herbaty jest świetny na przeziębienia. Niestety składa się z przetworzonych owoców, więc części ich wartości odżywczych ginie. Maliny warto jeść więc w wakacje, kiedy jest na nie sezon. Działają przeciwzapalnie i przeciwbólowo. Dlaczego jeszcze warto włączyć je do diety?
Więcej o:
Komentarze (4)
Zaloguj się lub komentuj jako gość
  • Gość: Zuzanna

    0

    Dla mnie na biegunkę najskuteczniejsze są własnie probiotyki, takie jak wspomniany acidolac. Przynajmniej poprawiają stan fory bakteryjnej jelit i wzmacniają odporność organizmu.

  • Gość: kluska

    0

    Nie wiedziałam, że maliny mają aż tyle właściwości. Robię je każdego troku i przetrzymuję zarówno w wekach jak i mrożonkach, by móc cieszyć się ich smakiem zimą. Przy infekcjach, razem z dobrym probiotykiem, typu accidolac są cudownym wsparciem odporności.

  • zewszad_i_znikad

    0

    Żeby jeszcze maliny nie były tak horrendalnie drogie...

  • agened

    0

    Fajne wideo. Maliny to mój najulubieńszy owoc. Mniam :)

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX