Arganowy, Perilla, z awokado, marakui? Który olejek jest najlepszy dla ciebie?

Odżywiają, rewelacyjnie nawilżają, regenerują, a nawet działają przeciwzmarszczkowo. Olejki już dawno opanowały nasze kosmetyczki. Używamy ich w codziennej pielęgnacji. Warto się jednak zastanowić, czy wybieramy właściwy olejek - odpowiedni do naszych potrzeb, skóry, włosów. Marka AVEBIO dba o potrzeby każdej z nas.
Olejek arganowy Olejek arganowy fot. materiały prasowe

Olejek arganowy BIO - Marokański Eliksir Młodości

Prawdziwy klasyk wśród naturalnych olejów do pielęgnacji. Znany i doceniany przez kobiety na całym świecie.

Wyjątkowo drogocenny i szlachetny olej arganowy wytwarzany jest z drzewa arganii żelaznej. Drzewa arganii inaczej nazywane są Drzewami Życia i rosną tylko w ekologicznie czystej części Maroka, na obszarze wpisanym w 1998 roku na listę biosferycznych rezerwatów UNESCO. Olej kosmetyczny tłoczony jest na zimno przez berberyjskie kobiety. Olej arganowy nazywany jest "Złotem Maroka" ze względu na swoje złociste zabarwienie. Jest bezwonny i ma wodno-oleistą konsystencję. Bardzo dobrze się wchłania. Zawiera bardzo duże ilości naturalnej witaminy E, nazywanej potocznie "Witaminą Młodości" oraz Niezbędne Nienasycone Kwasy Omega 3, 6, i 9. Zalety oleju arganowego były znane jeszcze przed przybyciem Fenicjan w 12 wieku p.n.e. Olejek arganowy był zarówno kupowany jak i sprzedawany nad Morzem Śródziemnym od wieków.

Jak działa olejek arganowy i jakie ma właściwości?

  • przeciwzmarszczkowe: spłyca już powstałe zmarszczki i zapobiega powstawaniu kolejnych, znakomicie wygładza i nawilża skórę, neutralizuje wolne rodniki;
  • ochronne: chroni naszą skórę przed niską temperaturą, słońcem i wiatrem, zapobiega przebarwieniom, chroni tkankę łączną;
  • regenerujące: przyspiesza gojenie ran, oparzeń, odleżyn, owrzodzeń i odmrożeń, peknięć skóry, wspomaga odnowę komórek;
  • sprawdza się również w pielęgnacji skóry problematycznej i alergicznej;
  • z powodzeniem może być stosowany u osób z trądzikiem, egzemą i atopowym zapaleniem skóry, łagodzi objawy łuszczycy;
  • wzmacnia włosy: regeneruje i odżywia łamliwe i przesuszone włosy, zwalcza łupież;
  • wzmacnia paznokcie: pomaga w walce z rozdwajającą się płytką paznokcia;
  • sprawdza się jako produkt do masażu ciała, doskonale ujędrnia ciało;
  • wspomagająco przy ospie wietrznej;
  • zmiękcza i regeneruje blizny;
  • łagodzi objawy trądziku młodzieńczego i alergii skórnych;

Do jakiej skóry i cery jest polecany olejek arganowy?

Polecany do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry i silnego odżywienia jej. Może być używany do demakijażu oraz pielęgnacji noworodków. Zabezpiecza skórę przed odparzeniami i otarciami u dzieci. Olejek arganowy odbudowuje płaszcz lipidowy skóry, posiada naturalny skwalan.

Czy olejek jest bezpieczny dla alergików?

Olejek arganowy polecany jest także do skóry wrażliwej i alergicznej. Dzięki zawartości witaminy F przyśpiesza gojenie się podrażnień. Nie ma oficjalnych przeciwskazań do stosowania olejku przez osoby cierpiące na alergie skórne. Produkt jest w 100% czysty - bez sztucznych dodatków.

Jak stosuje się ten olejek?

Olejek można stosować na różne sposoby: zaaplikuj bezpośrednio na skórę (twarzy lub całego ciała), wymieszaj w otwartej dłoni z ulubioną wodą kwiatową i wmasuj w skórę - dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że skóra stanie się aksamitnie gładka. Marokańskie kobiety poprzedzają nałożenie olejku zwilżeniem skóry wodą z róży damasceńskiej.

Jaki jest skład olejku?

Olejek arganowy AVEBIO jest w 100% czysty i naturalny. Nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków. Składniki/INCI/Ingredients : Argania Spinosa Kernel Oil.

Jaki jest termin przydatności tego olejku?

Każdy produkt AVEBIO posiada na etykiecie datę do której należy go zużyć. W przypadku olejków jest to od kilku do kilkunastu miesięcy.

Czy produkt jest dobrze zabezpieczony?

Tak jak wszystkie nasze olejki, olejek arganowy zapakowany jest w bezpieczną buteleczkę z ciemnego szkła, która chroni olej przed utlenianiem a także w zakrętkę z uszczelką i plombą ochronną.

Jak powinno się przechowywać?

Olejku arganowego nie trzeba przechowywac w lodówce. Wystarczy trzymać go w temperaturze pokojowej nie narażając go na zbytnie nasłonecznienie.

Czy olejek był testowany na zwierzętach?

Nie, produkty AVEBIO nie są testowane na zwierzętach. Posiadamy certyfikat ViVa dla wegan i wegetarian nadawany przez Fundację Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva.

Czy olejek posiada jakieś certyfikaty?

Tak, olejek arganowy AVEBIO posiada certyfikat Soil Association.

Czy ten produkt jest oryginalny i w 100% naturalny?

Tak jak w przypadku pozostałych olejków, olejek arganowy jest produktem jednoskładnikowym, czystym w 100%, bez sztucznych dodatków i konserwantów.

Jaki zapach posiada ten olejek?

Olejek arganowy posiada bardzo delikatny zapach (dla wielu osób praktycznie niewyczuwalny). Woń olejku nie pozostaje długo na skórze.

Jak powinno się stosować?

Olejkiem arganowym możemy pielęgnować zarówno twarz jak i ciało. Polecany jest również do pielęgnacji włosów. Olejek można stosować samodzielnie jak i w połączeniu z naturalną wodą kwiatową. Skąd pochodzi? Olejek arganowy importowany jest prosto z Maroka z ekologicznych upraw.

Jak i z czego pozyskuje się ten olejek?

Olejek arganowy pozyskuje się z tłoczenie na zimno jagód/orzechów drzewa Argania Spinosa. Dzięki czemu olej zachowuje wszystkie swoje cenne właściwości.

Olejek awokado Olejek awokado fot. materiały prasowe

Olejek awokado - silne odżywienie w naturalne witaminy

Odżywia skórę w 7 istotnych witamin: A,B,D,E,H,K,PP oraz skwalen. Łagodzi podrażnienia oraz działa przeciwzapalnie. Bardzo szybko się wchłania. Pozycja obowiązkowa dla każdego rodzaju skóry.

Jak działa olejek z awokado i jakie posiada właściwości?

  • odżywia skórę w 7 istotnych witamin: A,B,D,E,H,K,PP oraz skwalen,
  • dostarcza wielu składników mineralnych, w szczególności: potasu, manganu, fosforu i krzemu,
  • nawilża i działa przeciwzmarszczkowo,
  • doskonale penteruje skórę i wygładzą ją,
  • zapobiega parowaniu wody z naskórka,
  • działa przeciwalergicznie,
  • łagodzi wszelkie podrażnienia skóry dzięki zawartemu chlorofilowi,
  • dzięki zawartemu w oleju skwalenowi ma właściwości antyzapalnie i antygrzybicze,
  • polecany również do skóry pod oczami i szyi (bardzo szybko się wchłania i nie obciąża delikatnej skóry),
  • wcierany w skórę głowy wspomaga walkę z wypadającymi włosami,
  • bogaty w szereg witamin odżywia i wzmacnia cebulki włosowe,
  • polecany do olejowania bardzo zniszczonych włosów - doskonale nabłyszcza, zamyka pory włosa,
  • może być stosowany do masażu całego ciała,
  • działa wspomagająco przy takich schorzeniach jak: egzema, łuszczyca,
  • może być stosowany na bóle artretyczne i reumatyczne,
  • bardzo szybko się wchłania

Do jakiego rodzaju cery polecany jest olej z awokado?

Olejek z awokado jest polecany do każdego rodzaju cery a w szczególności do skóry wrażliwej, suchej i dojrzałej, a także tej problematycznej, również tłustej. Z uwagi na bardzo wysoką zawartość witamin i mikroelementów stanowi prawdziwą bombę odżywczą, która przyda się każdej skórze bez względu na rodzaj, kondycję czy wiek.

Czy ten olej jest bezpieczny w przypadku skóry alergicznej?

Olejek jest całkowicie bezpieczny dla alergików. Chyba, że jesteś pechowcem i masz uczulenie na... owoc awokado. Całe szczęście zdarza się niezwykle rzadko.

Jak stosować naturalny olej z miąższu awokado?

Olejek można stosować na różne sposoby: - zaaplikuj bezpośrednio na skórę (twarzy lub całego ciała), - wymieszaj w otwartej dłoni z ulubioną wodą kwiatową i wmasuj w skórę - dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że skóra stanie się aksamitnie gładka,

Co wchodzi w skład tego kosmetyku?

Nasz olej z awokado to tylko i wyłącznie 100% najczystszego oleju z awokado. Nie zawiera on żadnych dodatków ani konserwantów. Składniki/INCI/Ingredients: 100% Persea Gratissima Oil.

Jaka jest maksymalna data trwałości?

Na każdym opakowaniu jest data do której olejek powinien być zużyty. Jest to zawsze min. kilka - kilkanaście miesięcy. Nie musisz się martwić, że dostaniesz produkt z terminem "za pięć dwunasta" :-)

Czy olejek jest dobrze zabezpieczony?

Jak najbardziej. Olejek jest zapakowany w bezpieczną butelkę z grubego brązowego szkła (chroniącego przed promieniowaniem słonecznym). Zamknięcie posiada plombę oraz uszczelkę, która nie dopuszcza powietrza do środka opakowania.

Jak powinno się przechowywać ten olejek?

Najważniejsze to unikać nadmiernie nagrzanych i nasłonecznionych miejsc (np. parapet, obok grzejnika). Nie ma jednak konieczności trzymania kosmetyku w lodówce.

W jakich pojemnościach dostępny jest olejek z awokado i na jak długo mi wystarczy?

Olej z awokado oferujemy w butelkach o dwóch pojemnościach: 50 ml i 100 ml. Przy codziennym stosowaniu olejku, mała buteleczka (50 ml) wystarcza średnio na ok. 3 miesiące, duża na około pół roku.

Czy olejek był testowany na zwierzętach?

Nie. Nigdy!

Czy olejek posiada jakieś certyfikaty?

Naturalny olejek awokado marki AVEBIO posiada prestiżowy ceryfikat przyznawany przez Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - VIVA! - Znak V - oznaczający m. in., że produkt nie był testowany na zwierzętach i że nie zawiera żadnych składników zwierzęcych oraz syntetycznych.

Czy olejek jest na 100% oryginalny i naturalny?

Oczywiście! Produkt w jest w 100% naturalny i oryginalny. Nie zawiera żadnych dodatków czy konserwantów.

Jaki ma zapach, konsystencję i kolor?

Olejek ma bardzo delikatny, zbliżony do zapachu owocu awokado (lekko tępawy). Zapach nie pozostaje długo na skórze. Ponieważ olejek jest pozyskany z miąższu (a nie z pestki awokado) posiada on zielony kolor, który oczywiście nie pozostawia żadnych śladów na skórze czy ubraniu. Konsystencja olejku jest bardzo gęsta - jednak wchłania się on niezmiernie łatwo i szybko!

Jak najlepiej stosować ten olejek?

Olejek może być używany zarówno do twarzy jak i całego ciała. Można go oczywiście łączyć z dowolną wodą kwiatową (hydrolatem) aby dodatkowo nawilżyć skórę. Przed użyciem warto wstrząsnąć lekko opakowaniem aby wymieszać drobinki miąższu, które osiadają na dnie butelki.

Jakie jest pochodzenie produktu?

Produkt pochodzi z Południowej Afryki.

Jak i z czego pozyskuje się ten olejek?

Olejek pozyskuje się w wyniku tłoczenia na zimno miąższu z owocu awokado (Persea Gratissima).

Olejek Perilla Olejek Perilla fot. materiały prasowe

Olejek Perilla - przeciwstarzeniowa bomba z Dalekiego Wschodu

Olejek Perilla posiada najsilniejszy potencjał antyoksydacyjny z wszystkich znanych olejów roślinnych (dwukrotnie większy niż olejek z marakui i kilku krotnie większy niż słynny olej arganowy).

Jak działa olejek perilla i jakie ma właściwości?

  • bardzo silne właściwości antyoksydacyjne - spowalnia procesy starzenia się skóry,
  • przyspiesza produkcję kolagenu i elastyny - uelastycznia i ujędrnia skórę,
  • wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych (polecany do cery naczynkowej),
  • działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie,
  • rozjaśnia przebarwienia oraz wyrównuje koloryt skóry,
  • łagodzi uszkodzenia skóry, przyspiesza gojenie się ran,
  • przyspiesza regenerację tkanki łącznej,
  • zapobiega rozwojowi bakterii powodujących trądzik młodzieńczy,
  • łagodzi skutki alergii skórnych,
  • doskonały do olejowania włosów, szczególnie przy rozdwajających końcówkach i suchych, łamliwych włosach,
  • wcierany w skórę głowy wzmacnia cebulki włosów oraz likwiduje łupież,
  • skutecznie eliminuje problemy łuszczycowe (również we włosach),
  • wzmacnia słabe i kruche paznokcie,
  • sprawdza się w przypadku masaży leczniczych - m. in. przy nerwobólach, bólach i zapaleniach stawów, rwie kulszowej, bólach pleców i reumatyzmie,
  • zapobiega rogowaceniu naskórka oraz zaczopowaniu gruczołów łojowych skóry,

Do jakiej skóry i cery jest polecany olej z pachnotki (Perilla)?

Olej Perilla doskonale sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju cery bez względu na wiek. Sprawdzi się zarówno w pielęgnacji cery dojrzałej oraz wrażliwej, alergicznej i atopowej. Poza tym polecany jest przy cerze tłustej, trądzikowej.

Czy olejek jest bezpieczny dla alergików?

Olejek Perilla jest znany z tego, że nie tylko jest bezpieczny dla alergików ale również potrafi złagodzić objawy alergii skórnych.

Jak stosuje się ten olejek?

  • Olejek z pachnotki (Perilla) można stosować na różne sposoby:
  • zaaplikuj bezpośrednio na skórę (twarzy lub całego ciała),
  • wymieszaj w otwartej dłoni z ulubioną wodą kwiatową i wmasuj w skórę - dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że skóra stanie się aksamitnie gładka,
  • doskonałe efekty uzyskasz w połączeniu z serum przeciwstarzeniowym ANTIAGE AVEBIO,

Jaki jest skład olejku?

Olejek Perilla z naszej oferty jest w 100% naturalny. Nie zawiera żadnych konserwantów i jakichkolwiek dodatków. Składniki/INCI/Ingredients: 100% Perilla Ocymoides Seed Oil.

Jaka jest data trwałości?

Każde opakowanie ma naniesioną datę do której kosmetyk powinien być zużyty. Jest zawsze minimum kilka - kilkanaście miesięcy. Nie sprzedajemy produktów którym "za chwilę" kończy się termin przydatności.

Czy olejek jest dobrze zabezpieczony?

Kosmetyk jest zapakowany w butelkę z brązowego, grubego szkła co doskonale chroni zawartość przed promieniami słonecznymi. Zamknięcie posiada uszczelkę oraz plombę gwarancyjną.

Jak najlepiej przechowywać olejek?

Należy unikać nadmiernie nasłonecznionych miejsc oraz o podwyższonej temperaturze. Nie ma konieczności przechowywania w lodówce.

Jakie są dostępne pojemności olejku i na jak długo mi wystarczy?

Olejek z pachnotki dostępny jest w dwóch pojemnościach: 50 ml i 100 ml. W przypadku pielęgnacji twarzy mała buteleczka (50 ml) wystarcza średnio na 3 miesiące codziennego stosowania. Duże opakowanie (100 ml) wystarcza na ok. pół roku.

Czy olejek był testowany na zwierzętach?

Nie!

Czy olejek posiada jakieś certyfikaty?

Nasz olejek z pachnotki posiada certyfikat brytyjskiej organizacji Soil Association oraz Fair Trade (Sprawiedliwy Handel).

Czy olejek jest na 100% oryginalny i naturalny?

Tak jak wszystkie nasze olejki, olejek Perilla jest w 100% naturalny i oryginalny. Nie zawiera żadnych dodatków ani konserwantów.

Jaki ma zapach?

Olejek Perilla ma bardzo delikatny, ledwo wyczuwalny, lekko ziołowo - ziemisty zapach. Zapach nie pozostaje na skórze i jest nie wyczuwalny przez otoczenie.

Jak najlepiej stosować ten olejek?

Olejek nadaje się do pielęgnacji skóry twarzy i całego ciała. W połączeniu z dowolną wodą kwiatową olejek Perilla doskonale zastąpi krem. Można stosować zarówno w ciągu dnia jak i na noc.

Jakie jest pochodzenie produktu?

Produkt pochodzi z kontrolowanych upraw w Chinach.

Jak i z czego pozyskuje się ten olejek?

Olejek powstał w wyniku tłoczenia na zimno nasion pachnotki (Perilla Ocymoides).

Olejek z marakui Olejek z marakui fot. materiały prasowe

Olejek z marakui

Dwukrotnie silniejszy potencjał antyoksydacyjny niż olejek arganowy. Idealny do cery naczynkowej oraz przy trądziku różowatym.

Naturalny, kosmetyczny olej wyciskany z nasion marakui (passiflory), bogaty w niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczone, a także w witaminy A ,C, K i E oraz wapń, potas i fosfor. Był wykorzystywany od setek lat przez plemiona z Amazonii. Ten oryginalny i egzotyczny olej słynie z bogatej zawartości bioflawonoidów jak i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 6. Nadają one olejowi właściwości odmładzające. Olej ten regeneruje i odżywia skórę oraz włosy delikatne i suche nie przetłuszczając ich.

Olej z marakui posiada dwukrotnie silniejszy potencjał antyoksydacyjny niż olej arganowy co czyni go bardzo silnym olejkiem o właściwościach przeciwstarzeniowych i przeciwzmarszczkowych.

Jak działa olejek z pestek marakui i jakie ma właściwości?

  • nawilżające i ochronne,
  • poprawia elastyczność skóry,
  • uspokaja skórę i łagodzi stany zapalne,
  • reguluje wydzielanie sebum,
  • spowalnia procesy starzenia się skóry,
  • witamina K stymuluje krzepnięcie, działa znakomicie na cerę naczynkową, na trądzik różowaty i zaczerwienienia skóry,
  • regeneruje i przywraca warstwę lipidową,
  • zmniejsza stany zapalne skóry,
  • łagodzi obrzęki i bóle mięśni,
  • zapewnia witalność skóry,
  • skwalen, główny element powierzchni skóry, ma właściwości zmiękczające i przeciwutleniające,
  • karotenoidy i flawonoidy przeciwdziałają wolnym rodnikom,
  • polecany również do pielegnacji suchych, kruchych i zniszczonych włosów (nadaje im połysk),
  • świetnie sprawdza się w masażu sportowym, gdyż posiada właściwości przeciwzapalne,

W przypadku jakiej cery najlepiej stosować olej z marakui?

Olejek z pestek marakui polecany jest w przypadku każdego rodzaju cery. Zdecydowanie najbardziej sprawdza się jednak w przypadku cery naczynkowej (m. in. dzięki wysokiej zawartości witamin C i K). Skutecznie wspiera też łagodzenie objawów trądziku różowatego.

Czy ten olejek jest bezpieczny w przypadku skóry alergicznej?

Olejek jest w 100% naturalny i bezpieczny również dla osób ze skłonnościami do alergii skórnych.

Jak powinno się stosować naturalny olej z marakui?

Olejek można stosować na różne sposoby:

  • zaaplikuj bezpośrednio na skórę (twarzy lub całego ciała),
  • wymieszaj w otwartej dłoni z ulubioną wodą kwiatową i wmasuj w skórę - dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że skóra stanie się aksamitnie gładka,
  • w przypadku cery naczynkowej lub dotkniętej trądzikem różowatym w szczególności polecamy stosowanie olejku z marakui w połączeniu z hydrolatem z kocanki (Nieśmiertelnika).

Jaki jest dokładny skład kosmetyku?

Nasz olejek z marakui to 100% czystego, naturalnego oleju z pestek marakui. Żadnych dodatków. Żadnych konserwantów. Składniki/INCI/Ingredients: 100% Passiflora Incarnata Oil.

Jaka jest maksymalna data trwałości?

Każde opakowanie posiada etykietę na której jest data do której olejek powinien być zużyty. Zawsze jest to min. kilka - kilkanaście miesięcy. Nie sprzedajemy produktów, którym kończy się termin przydatności "za chwilę".

Czy olejek jest dobrze zabezpieczony?

Oczywiście. Kosmetyk zapakowany jest w butelkę z grubego, brązowego szkła, która zabezpiecza przed dostępem promieniowania słonecznego. Zamknięcie posiada plombę oraz uszczelkę, która zabezpiecza przed dostępem powietrza.

Jak najlepiej przechowywać ten kosmetyk?

Pamiętaj aby unikać nadmiernie nasłonecznionych i nagrzanych miejsc (np. parapet lub obok grzejnika). Przechowywanie w lodówce nie jest konieczne. Temperatura pokojowa jest wystarczająca.

Jakie są dostępne pojemności oleju z marakui i czy jest on wydajny?

Olejek z marakui marki AVEBIO jest dostępny w butelkach o dwóch pojemnościach: 50 ml i 100 ml.

Jak każdy nasz olejek kosmetyczny, jest on bardzo wydajny. Mała buteleczka (50 ml) wystarcza średnio na ok. 3 miesiące codziennego stosowania (w przypadku pielęgnacji twarzy). Większe opakowanie (100 ml) - wystarcza na ok. pół roku.

Czy olejek był testowany na zwierzętach?

Absolutnie, nie!

Czy olejek posiada jakieś certyfikaty?

Kosmetyczny olejek z pestek marakui marki AVEBIO uzyskał prestiżowy ceryfikat przyznany przez Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - VIVA! - Znak V . Oznacza to m. in., że produkt nie był testowany na zwierzętach i że nie zawiera żadnych składników zwierzęcych oraz syntetycznych.

Czy olejek jest na 100% oryginalny i naturalny?

Oczywiście! Produkt jest w 100% naturalny i oryginalny. Nie zawiera żadnych dodatków czy konserwantów.

Jaki ma zapach, konsystencję i kolor?

Olejek jest praktycznie bez zapachu. Posiada bardzo lekką i delikatną konsystencję. Szybko się wchłania. Kolor olejku - jasnożółty.

Jak najlepiej stosować ten olejek?

Olejek polecany jest do pielęgnacji twarzy oraz całego ciała. Można go stosować samodzielnie, jednak zdecydowanie najlepsze efekty można uzyskać w połączeniu z naturalnymi wodami kwiatowymi. W przypadku cery naczynkowej idealne połączenie to olejek z marakui i woda z nieśmiertelnika (kocanki włoskiej).

Jakie jest pochodzenie produktu?

Produkt pochodzi z Południowej Afryki.

Jak i z czego pozyskuje się ten olejek?

Kosmetyk powstał w procesie tłoczenia na zimno pestek owocu marakui (Passiflora Incarnata).