Pyszny deser o każdej porze roku, czyli nowe lody Premieur od Netto

Lody stały się dzisiaj tak kultowym produktem, że są polecane na poprawę złego humoru, a nawet na złamane serce. Razem z Netto podpowiadamy, w jakiej konfiguracji smakują najlepiej.

Słodkie, słone, gorzkie, a nawet ostre – obecnie mamy do wyboru niezliczoną ilość lodowych smaków. Każdy z nas ma jednak swój ulubiony, który wybiera podczas wiosennego spaceru, na filmowy wieczór, spotkanie z przyjaciółmi lub po prostu po ciężkim dniu. Do lodów możemy dobrać także dodatki, dzięki którym nadamy im wyjątkowego charakteru. Razem z Netto zdradzamy kilka lodowych inspiracji, którym nie oprze się żaden wielbiciel tegozimnego przysmaku.


Słodycz, której ciężko odmówić


W ofercie produktów z linii premium w Netto znajdziemy obecnie dwie nowości – lody
Premieur (500 ml/9,99 zł) dostępne w dwóch klasycznych i apetycznych wariantach:
czekoladowym z karmelowym sosem i kawałkami nugatu oblanymi mleczną czekoladą oraz o smaku waniliowym z sosem karmelowym i kawałkami karmelizowanych orzeszków pekan.


To gotowe zestawy niebiańskiej słodyczy, której ciężko się oprzeć. Dodatkowe walory
smakowe zapewniają dodatki – kawałki nugatu, mleczna czekolada, sos karmelowy czy
pyszne i zdrowe orzechy pekan. Lody Premieur to także dobre towarzystwo dla czarnej,
gorzkiej i aromatycznej kawy oraz świetny przepis na leniwe, niedzielne popołudnie.


Połączenie idealne


Warto pamiętać, że lody możemy połączyć z innymi produktami spożywczymi, dzięki temu nasza przekąska nabierze wyjątkowego charakteru. Inspiracje możemy czerpać np. ze świata filmu. Ulubioną przekąską serialowej postaci – Magdy M. były słodkie lody ze słonym popcornem. To już kultowe połączenie, które coraz częściej wykorzystywane jest przez wszystkich smakoszy. Lody prosto z kubełka poprawiały także humor najsłynniejszej singielce światowego kina – Bridget Jones. Dlatego seans filmowy z przyjaciółkami oraz pyszne lody to doskonały pomysł na weekend. Jeżeli chcemy poeksperymentować, możemy sami stworzyć kilka ciekawych przepisów np. do lodów waniliowych dodając pokruszone herbatniki oraz orzechy. Lody owocowe mogą okazać się idealnym towarzyszem dla kwaśnych żelek lub świeżych owoców. Lody czekoladowe możemy z kolei wzbogacić nutką ostrości, dodając szczyptę chilli – wszelkie połączenia są możliwe w zależności od naszego gustu, preferencji, a także humoru.


Najnowsze smaki lodów Premieur dostępne są w aktualnej ofercie oraz we wszystkich
sklepach Netto.

Nowe lody Premieur od NettoNowe lody Premieur od Netto materiały prasowe