beurre

Więcej o:

beurre

  • Beurre blanc (ok. 0,6 l sosu)

    Do rondla o szerokiej podstawie wkładamy szalotki, wlewamy wino i ocet i odparowujemy do uzyskania 5-6 łyżek płynu. Zmniejszamy ogień do minimum i ubijamy sos mikserem na gładką masę, wrzucając po kawałku masło. Solimy i pieprzymy do smaku. Sos podajemy ciepły, zaraz po zrobieniu. Aby nie wystygł,

  • Łosoś pieczony

    podsmażamy pozostałe plasterki cytryny, którymi udekorujemy rybę. Łososia podajemy na półmisku udekorowanego smażonymi plasterkami cytryny i świeżą cytryną pokrojoną w ósemki. Do łososia podajemy sos beurre blanc lub holenderski.

  • Shakira polubiła polską kuchnię! Co najbardziej jej smakuje?

    na dwukolorowej tagiatelle z sosem cytrynowym czy łososia na koprze włoskim z dodatkiem kawioru i sosu beurre blanc. Jednak Shakira nie gustuje ponoć w takich frykasach. Podobno woli proste potrawy. Na śniadanie zamówiła musli z mlekiem, na kolację raczyła się zupą grzybową. Bardzo smakuje jej polska kuchnia

  • Co Shakira zjadła na śniadanie i na obiad

    i sosu beurre blanc. Jednak Shakira nie gustuje ponoć w takich frykasach. Podobno woli proste potrawy. Na śniadanie zamówiła musli z mlekiem, na kolację raczyła się zupą grzybową. Bardzo smakuje jej polska kuchnia - twierdzi nas nasz informator. Gwiazda mimo nawału pracy nad płytą, nadal ma moc energii

  • Przepis na trufle kakaowe, który przypomni wam dzieciństwo

    herbatników "Petit beurre" - 8 łyżek kakao - 1 kostka masła - 4 żółtka - 1 szklanka cukru Przygotowanie: Na stolnicy rozgnieść wałkiem biszkopty na drobne okruchy. Wsypać do miski, wymieszać z kakao, dodać masło i pół szklanki cukru. Utrzeć na gęstą masę. Masło musi być zawczasu wyjęte z lodówki