błędy w odchudzaniu
-
Dieta baletnicy. Jak wygląda i jakie daje efekty? Uwaga! Może wyniszczyć organizm
Od lat mówi się o dietetycznym rygorze, który panuje wśród sal tanecznych najsławniejszych baletów na świecie. Czy dieta baletnicy rzeczywiście przyczynia się do szybkiej utraty wagi? Według eskpertów lepiej jest jej unikać.
-
Planujesz już sylwestra? To najmniej i najbardziej kaloryczne alkohole: co pić na diecie?
Już niedługo będziemy świętować zakończenie roku. Sylwestrowa noc kusi słodkimi drinkami. Zanim zaczniemy się przygotowywać do imprezy, sprawdźmy, ile kalorii zawierają nasze ulubione alkoholowe koktajle.
-
Dziś cukier jest tak naprawdę we wszystkim? Dietetyk radzi jak wystrzegać się 'ukrytego cukru'
Dietetyk Agata Białek w studiu 'Dzień Dobry TVN' przyznała, że konsumenci bardzo często nie są świadomi w jakich produktach występuje cukier i gdzie znajdują się jego największe ilości. Dietetyk wymieniła także, co należy jeść, żeby utrzymywać stały poziom cukru, który zapobiega napadom głodu.
-
Dlaczego nie możesz zrezygnować z cukru? Prawdopodobnie popełniasz te błędy [FAKTY I MITY O CUKRZE]
Ciągły apetyt na słodycze świadczy o uzależnieniu od cukru, które bardzo ciężko pokonać. Szczególnie jeśli błędnie myślimy o cukrze i na co dzień popełniamy pięć podstawowych błędów. Zobacz, jakich warto się wystrzegać.
-
9 najpopularniejszych mitów o odchudzaniu - obalamy je!
Nie jedz po 18:00, zrezygnuj całkowicie z tłuszczów na rzecz produktów light, a gdy chcesz osiągnąć szybkie efekty postaw na środki przeczyszczające i głodówkę... Uwaga, w ten sposób wyniszczysz swój organizm. Jak zdrowo schudnąć? Przeczytaj wskazówki przygotowane pod okiem eksperta, z którym obalamy mity na temat odchudzania.
-
6 produktów, które nazywasz "fit", a nimi nie są
Myślisz, że przekąski w postaci owoców lub orzechów możesz jeść bez wyrzutów sumienia, a od produktów light nie da się przytyć? Dowiedz się, jak jest naprawdę.
-
Czy naprawdę można jeść mniej soli? Zagrożenia, substytuty i alternatywy
Pół łyżeczki - dokładnie o taką ilość wystarczyłoby ograniczyć dzienne zużycie soli, by ocalić 6 tysięcy osób rocznie. Choć powoduje rozmaite choroby - od problemów z ciśnieniem przez miażdżycę, aż po powstawanie otyłości i cukrzycy i wszyscy jesteśmy tego świadomi, sól wciąż pozostaje naszą ulubioną przyprawą. Czy koniecznie musimy z niej rezygnować?