epidemia otyłości

Więcej o:

epidemia otyłości

  • COŚ zmienia gospodarkę hormonalną i napędza epidemię otyłości. Ale co?

    gospodarkę hormonalną i napędza epidemię otyłości Choć nie sposób zaprzeczyć, że niektórzy z nas jedzą za dużo, kto wie, czy nasze ciała nie radzą sobie gorzej ze spalaniem kalorii albo z ograniczaniem głodu z powodu sposobu, w jaki funkcjonuje nasza gospodarka hormonalna. Zwierzęta laboratoryjne są grubsze

  • Jak ograniczyć węglowodany w diecie? 5 prostych i zdrowych sposobów

    Węglowodany, podobnie jak tłuszcze, obwinia się za epidemię otyłości i innych chorób cywilizacyjnych. Problemem nie są one same, ale ich ilość i jakość w naszej codziennej diecie. Co zrobić, żeby ograniczyć ilość węglowodanów, jednocześnie nie tracąc pochodzącej z nich i niezbędnej dla prawidłowego

  • 6 wysokotłuszczowych i kalorycznych produktów, które pomogą Ci schudnąć

    Dietetycy stale ostrzegają, że spożywamy zbyt wiele tłuszczów, co jest jednym z głównych powodów wszechobecnej epidemii otyłości. W odpowiedzi na alarmujące dane staramy się omijać wszelkie produkty bogate w ten składnik. Tymczasem tłuszcz jest nie tylko potrzebny do prawidłowego funkcjonowania

  • Syrop glukozowo-fruktozowy odpowiada za tycie

    Syrop glukozowo-fruktozowy siedzi w twoich ulubionych słodyczach. Sprawdź! Syrop glukozowo-fruktozowy odpowiedzialny za epidemię otyłości Przeciętny człowiek, jedząc produkty "ulepszane" syropem glukozowo-fruktozowym, zjada dziennie aż 300 dodatkowych kalorii. Co to oznacza w skali roku

  • Niech żyją mięśnie!

    Dołącz do nas na Facebooku W związku z epidemią otyłości na świecie, naukowcy spodziewają się wzrostu liczby ludzi dotkniętych cukrzycą i chorobami serca. Główną przyczyną rozwoju cukrzycy typu II jest odporność organizmu na działanie insuliny, a co za tym idzie wzrost poziomu cukru we krwi

  • Tłuszcze trans - zło w czystej postaci

    . W dużym stopniu odpowiadają za epidemię otyłości. Szczególnie sprzyjają gromadzeniu się tkanki tłuszczowej w okolicy brzucha. Wiele badań potwierdza, że spożywanie tłuszczów trans ma znacznie większy wpływ na przyrost tkanki tłuszczowej, niż jedzenie dobrych tłuszczów o takim samym ładunku