epidemia oty³o¶ci

Wiêcej o:

epidemia oty³o¶ci

  • CO¦ zmienia gospodarkê hormonaln± i napêdza epidemiê oty³o¶ci. Ale co?

    gospodarkê hormonaln± i napêdza epidemiê oty³o¶ci Choæ nie sposób zaprzeczyæ, ¿e niektórzy z nas jedz± za du¿o, kto wie, czy nasze cia³a nie radz± sobie gorzej ze spalaniem kalorii albo z ograniczaniem g³odu z powodu sposobu, w jaki funkcjonuje nasza gospodarka hormonalna. Zwierzêta laboratoryjne s± grubsze

  • Jak ograniczyæ wêglowodany w diecie? 5 prostych i zdrowych sposobów

    Wêglowodany, podobnie jak t³uszcze, obwinia siê za epidemiê oty³o¶ci i innych chorób cywilizacyjnych. Problemem nie s± one same, ale ich ilo¶æ i jako¶æ w naszej codziennej diecie. Co zrobiæ, ¿eby ograniczyæ ilo¶æ wêglowodanów, jednocze¶nie nie trac±c pochodz±cej z nich i niezbêdnej dla prawid³owego

  • 6 wysokot³uszczowych i kalorycznych produktów, które pomog± Ci schudn±æ

    Dietetycy stale ostrzegaj±, ¿e spo¿ywamy zbyt wiele t³uszczów, co jest jednym z g³ównych powodów wszechobecnej epidemii oty³o¶ci. W odpowiedzi na alarmuj±ce dane staramy siê omijaæ wszelkie produkty bogate w ten sk³adnik. Tymczasem t³uszcz jest nie tylko potrzebny do prawid³owego funkcjonowania

  • Syrop glukozowo-fruktozowy odpowiada za tycie

    Syrop glukozowo-fruktozowy siedzi w twoich ulubionych s³odyczach. Sprawd¼! Syrop glukozowo-fruktozowy odpowiedzialny za epidemiê oty³o¶ci Przeciêtny cz³owiek, jedz±c produkty "ulepszane" syropem glukozowo-fruktozowym, zjada dziennie a¿ 300 dodatkowych kalorii. Co to oznacza w skali roku

  • Niech ¿yj± miê¶nie!

    Do³±cz do nas na Facebooku W zwi±zku z epidemi± oty³o¶ci na ¶wiecie, naukowcy spodziewaj± siê wzrostu liczby ludzi dotkniêtych cukrzyc± i chorobami serca. G³ówn± przyczyn± rozwoju cukrzycy typu II jest odporno¶æ organizmu na dzia³anie insuliny, a co za tym idzie wzrost poziomu cukru we krwi

  • T³uszcze trans - z³o w czystej postaci

    . W du¿ym stopniu odpowiadaj± za epidemiê oty³o¶ci. Szczególnie sprzyjaj± gromadzeniu siê tkanki t³uszczowej w okolicy brzucha. Wiele badañ potwierdza, ¿e spo¿ywanie t³uszczów trans ma znacznie wiêkszy wp³yw na przyrost tkanki t³uszczowej, ni¿ jedzenie dobrych t³uszczów o takim samym ³adunku