Dodaj do swojej diety kiełki!

Kiełki są najbogatszym w witaminy i minerały produktem spożywczym. Ich wartości odżywcze zostały odkryte tysiące lat temu w Chinach. Dzisiejsze badania tylko to potwierdzają.
Dodaj do swojej diety kiełki! Kiełki są najbogatszym w witaminy i minerały produktem spożywczym Kiełki są najbogatszym w witaminy i minerały produktem spożywczym. Ich wartości odżywcze odkryto tysiące lat temu w Chinach. Dzisiejsze badania to potwierdzają. Wartości odżywcze kiełków zostały odkryte tysiące lat temu w Chinach. Dzisiejsze badania tylko to potwierdzają. W rzeczywistości można nazwać je prawdziwą skarbnicą żywych witamin, minerałów, białek, oraz enzymów. Mają właściwości lecznicze i profilaktyczne dla naszego zdrowia. Kiełki mają zwiększoną zawartość potasu, żelaza, magnezu i innych użytecznych dla organizmu substancji. Poprawiają funkcjonowanie narządów wewnętrznych, normalizują funkcje mózgu i serca, zapobiegają zakrzepom krwi, poprawiają stan skóry i włosów (ze względu na wysoką zawartość witamin z grupy B i E), chronią przed zakażeniami. Znane są też ze swego działania odmładzającego. Kiełki są "ożywione" i posiadają biologicznie wyższą aktywność niż zwykłe nasiona (niezależnie od tego, czy surowe, czy termicznie obrobione). Już niewielka ilość wystarczy, aby dostarczyć organizmowi dużej dawki substancji odżywczych. Kiełkujące nasiona na świetle produkują chlorofil, który jest efektywnym środkiem na leczenie niedoborów białkowych we wszelkiego typu anemiach krwi. Kiełki działają regenerująco na cały ustrój, dzięki obecności dużej ilości RNA, DNA, białek oraz innych niezbędnych substancji, które można znaleźć jedynie w żywych komórkach (suplementy syntetyczne nie są tym samym co pokarm "ożywiony"). Kiełkująca fasola Mung posiada łączną zawartość węglowodanów zbliżoną do melona, zawartość witaminy A zbliżoną do cytryny, tiaminy (B1), tyle co awokado, ryboflawiny (B2), tyle ile w suszonym jabłku, niaciny (B3), tyle ile w bananie a witaminy C, tyle ile w malinie.

W rzeczywistości można nazwać je prawdziwą skarbnicą żywych witamin, minerałów, białek, oraz enzymów. Mają właściwości lecznicze i profilaktyczne dla naszego zdrowia.

Kiełki mają zwiększoną zawartość potasu, żelaza, magnezu i innych użytecznych dla organizmu substancji.

- Poprawiają funkcjonowanie narządów wewnętrznych, normalizują funkcje mózgu i serca,

- zapobiegają zakrzepom krwi,

- poprawiają stan skóry i włosów, ze względu na wysoką zawartość witamin z grupy B i E,

- chronią przed zakażeniami,

- znane są też ze swego działania odmładzającego.

Kiełki są "ożywione" i posiadają biologicznie wyższą aktywność niż zwykłe nasiona (niezależnie od tego, czy surowe, czy termicznie obrobione). Już niewielka ilość wystarczy, aby dostarczyć organizmowi dużej dawki substancji odżywczych. Kiełkujące nasiona na świetle produkują chlorofil, który jest efektywnym środkiem na leczenie niedoborów białkowych we wszelkiego typu anemiach krwi.

Kiełki działają regenerująco na cały ustrój, dzięki obecności dużej ilości RNA, DNA, białek oraz innych niezbędnych substancji, które można znaleźć jedynie w żywych komórkach (suplementy syntetyczne nie są tym samym co pokarm "ożywiony").

Dla przykładu:

Dla przykładu kiełkująca fasola Mung posiada łączną zawartość: węglowodanów zbliżoną do melona, zawartość witaminy A zbliżoną do cytryny, tiaminy (B1), tyle co awokado, ryboflawiny (B2), tyle ile w suszonym jabłku, niaciny (B3), tyle ile w bananie a witaminy C, tyle ile w malinie.

 

Zobacz też:

Odchudzanie przy pomocy chipa

Bakteria wspomaga odchudzanie

Zobacz też:

Odchudzanie przy pomocy chipa

Bakteria wspomaga odchudzanie

Zobacz też:

Odchudzanie przy pomocy chipa

Bakteria wspomaga odchudzanie

Wybierz dietę dla siebie! Zajrzyj na: Odważ się

Więcej o: