kiszenie

Więcej o:

kiszenie

  • Kapusta kiszona kalorie - ile kcal ma kapusta kiszona?

    Jeżeli chodzi o kaloryczność to gotowana kapusta kiszona kalorie wykazuje w ilości około 18,6 kalorii na 100 gramów. Taka jej ilość to około 1 gram tłuszczów, 661 miligram sodu, 170 miligram potasu, 4,3 gramów węglowodanów, 2,9 gramów błonnika, 1,8 gramów cukrów i 0,9 gramów białka. Kapusta kiszona

  • Król polskich stołów - ogórek kiszony

    Ogórki kwaszone czy kiszone? Czym różnią się ogórki kiszone od kwaszonych? Właściwie kiszenie i kwaszenie to terminy tożsame, których z powodzeniem można używać zamiennie. Ogórek kwaszony i ogórek kiszony będą więc synonimami, choć najczęściej ogórki kwaszone przez kilka dni to ogórki małosolne

  • Ogórki kiszone działają jak lek. Jak zrobić najlepsze?

    Artykuł pochodzi z magazynu Tylko Zdrowie. Do kupienia w środy z Gazetą Wyborczą. "Sezon ogórkowy" dla jednych oznacza przede wszystkim letni zastój w polityce i leniuchowanie, dla innych - czas robienia zapasów na zimę. Większość kisi ogórki dla wspaniałego smaku, bo wciąż nie wszyscy wiedzą

  • Jak zrobić smaczne kiszone ogórki

    Osobiście uwielbiam ogórki kiszone z dużą ilością oliwy ziołowej. Jeśli macie odwagę uczynić przepisy na ogórki kiszone odrobinę egzotycznym, proponuję dodać imbir. Ogórki można podawać również z miodem i śmietaną, tak jak robią to w Helsinkach. Jednak polski przepis na ogórki kiszone

  • Kapusta kiszona - sposób na wiosenny detoks [SOK Z KAPUSTY]

    sporo witamin, również okaże się pomocna przy małym detoksie. Kapusta kiszona - dlaczego warto ją jeść? Kapusta to doskonałe źródło witamin z grupy B, C, K, E, P i U. Zawiera betakaroten, sole mineralne, sód, wapń, potas, fosfor, magnez, żelazo. Dzięki witaminie B12 kapusta poprawia nasze samopoczucie

  • Każdego dnia piła sok po kiszonych ogórkach. Efekt ją zaskoczył

    Kiszone ogórki są nie tylko smaczne, lecz także bardzo zdrowe. Są naturalnymi probiotykami, ponieważ podczas fermentacji, jaka zachodzi w słoikach wraz z upływem czasu, powstaje kwas mlekowy, który reguluje florę bakteryjną w jelitach, usuwa toksyny i wzmacnia układ odpornościowy organizmu