Nazywa się Nusret Gökçe. Jest tureckim restauratorem i szefem kuchni, który specjalizuje się w przyrządzaniu steków. Sławę w mediach społecznościowych zdobył dzięki filmikom, na których w subtelny i wyrafinowany sposób soli mięso.
Cały sekret tkwi w sposobie, w jaki to robi. Kiedy stek jest już gotowy do przyprawienia (uprzednio w efektowny sposób pokrojony przez Nusreta), mistrz bierze szczyptę soli, przybiera pełną wdzięku charakterystyczną pozę i powoli, bardzo zmysłowo zaczyna oprószać mięso solą. Aż ma się ochotę na... jedzenie!
Tym samym turecki mistrz udowadnia, że w kuchni wcale nie musi być nudno. Ba, nawet z tak prostej czynności jak przyprawianie można uczynić wspaniały spektakl, który cieszy zmysły. Dodatkowo smaczku wszystkiemu dodaje jego uwodzicielski wygląd: stylowy wąs, bródka i przyciemniane okulary. Czyż nie jest seksowny?
Jego oryginalny sposób solenia doczekał się nawet specjalnego oznaczenia w mediach społecznościowych #SaltBae, a nawet rysunków...
... i emotikonek.
Nic dziwnego. W takim kucharzu można się zakochać. Świadczy o tym liczba wielbicieli jego zmysłowego solenia. Odkąd Nusret kilka dni temu opublikował filmik na Instagramie, wyświetlono go prawie 3,5 miliona razy, a z dnia na dzień tysiące osób zaczęły obserwować jego profil, który już ma ponad milion fanów.
Zobacz też
Bezdomny znalazł jej obrączkę. To, co potem z nią zrobił, doprowadziło właścicielkę do łez