W niedzielę na Instagramie Anny Lewandowskiej pojawił się wpis, w którym trenerka i dietetyczka dzieli się ze swoimi fanami przepisem na energetyczną jaglankę z jagodami goji. - Jaglankia! Kto lubi? - zaczyna swój wpis Ania.
Wśród składników jej autorskiej receptury, poza jagodami goji, znalazło się mleko roślinne, cynamon, miód i łyżka masła klarowanego Ghee marki żywieniowej Foods by Ann, której Lewandowska jest założycielką.
Cena słoiczka masła do najtańszych nie należy. Za 300 gramów zapłacimy 35 złotych, a za półkilogramowy słoik, aż 55 złotych. Skąd tak wysoka cena za masło klarowane? Chodzi o prozdrowotne i kulinarne właściwości masła.
Jak możemy przeczytać na Foods by Ann masło klarowane Ghee jest ceniona na całym świecie za właściwości kulinarne. Nie przypala się i wydobywa z potraw głębię smaku. Poza tym ma kojący wpływ na układ trawienny, bo nie podnosi cholesterolu.
Czytaj: Masło klarowane (masło ghee) - co ta takiego, jakie ma właściwości i jak je wykorzystać w kuchni?
Pod postem Ani pojawiło się wiele komentarzy, w których ludzie zarzucają jej, że ceny jej produktów są wysokie, a przepis na jaglankę jest z kosmosu.
Dla kogo są te śniadania? Chyba nie dla przeciętnego Polaka!
W odpowiedzi na negatywne opinie pojawiły się m.in. takie komentarze:
Nikt nie karze kupować masła ghee, zawsze można jakiś składnik zastąpić. Cynamon nie wydaje mi się wziętym z kosmosu, a nawet paczka jagód goji starczy na długo.
Masło ghee to masło klarowane, które każdy może sobie sam zrobić w domu. "Kowalskich" stać na maka, czy pizzę na mieście, ale na owsiankę czy jaglankę w domu już nie.
Dla niektórych to nawet szklanka wody z kranu będzie za droga. Zluzujcie trochę. Ona daje wam propozycje, chcesz korzystasz nie, to ok.
A Wy wypróbujecie przepis Anny Lewandowskiej na jaglankę?
To cię zainteresuje:
Adidas sprzedaje ubrania z sierpem i młotem. Ludzie wściekli. "Co dalej - swastyka na koszulce?"
Reverse manicure to niebanalny następna frencha. Pomoże ci też... zatuszować odrastające paznokcie