Truskawki, maliny, czy chłodnik z buraków - to wszystko kojarzy nam się z sezonem wiosenno-letnim. Niestety, te produkty, mogą zabrudzić niejedno ulubione ubranie, obrus czy nawet dywan. Każda kobieta doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak trudno usunąć z tkanin czerwone plamy. Sięgamy po odplamiacze, mydełka czy inne specyfiki, które często zupełnie nie radzą sobie z plamami, zmuszając nas do pozbycia się zaplamionej rzeczy. Mamy jednak dobrą wiadomość! Od dziś nie będziesz musiała żegnać się z ulubionymi ubraniami czy tekstyliami, nawet jeśli zostaną zaplamione przez truskawki, maliny, czy buraki.
Usuwanie plam z truskawek czy innych czerwonych owoców i warzyw jeszcze nigdy nie było tak łatwe i tanie. Zamiast wyrzucać pieniądze na kolejne odplamiacze, postaw na szybką reakcję oraz... wrzątek! Wystarczy zagotować wodę i zalać plamę wrzątkiem, a zabrudzone ubranie będzie jak nowe. Ważne jednak, by zrobić to możliwie jak najszybciej. Jeśli natomiast plama z truskawek zaschnie i sam wrzątek nie da sobie rady, to przed praniem można namoczyć plamę w wodzie z octem.