Tłusty czwartek. Pączki Magdy Gessler zaskakują ceną. Ile kosztują?

Tłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami. Magda Gessler kolejny raz zadbała, aby w jej restauracjach nie zabrakło słodkości. Jednak za pączki od sławnej restauratorki trzeba naprawdę słono zapłacić. Sprawdziliśmy, ile kosztują pączki w "Ale gloria"

Niedługo tłusty czwartek, więc Polacy rozpoczynają poszukiwania najlepszych pączków. U Magdy Gessler za te rarytasy trzeba niemało zapłacić. Znana restauratorka oferuje duży wybór pączków, jednak ich cena niejednego zwali z nóg. GwiazdaKuchennych rewolucji” tłumaczy, że za jakość trzeba zapłacić.  

Tłusty czwartek. Ile kosztują pączki od Magdy Gessler?

Choć pączki od Magdy Gessler nie należą do najtańszych, to w każdy tłusty czwartek ustawiają się po nie kolejki. Jedna z restauracji gwiazdy zamieściła cennik łakoci na tłusty czwartek i niejeden złapie się za głowę patrząc na te ceny. Restauracja "Ale Gloria" ma w swojej ofercie pączki do wyboru z nadzieniem z róży, malin i czekolady oraz donaty z cukrem, kremem bawarskim lub posypką. Ile kosztują? Za tradycyjnego pączka zapłacimy 6 złotych, natomiast za donata aż 8 zł. Do tanich nie należą także faworki. Za nie zapłacimy 40 zł za 300 gramów.  

 

Skąd tak wysokie ceny słodkości Magdy Gessler?  

Restauratorka co roku jest krytykowana za ceny swoich pączków i faworków. W porównaniu z innymi restauracjami i sklepami ceny są naprawdę wysokie. Magda Gessler oraz jej najbliżsi wyjaśniają, że wysoka cena równa się w tym wypadku z wysoką jakością produktu. Gwiazda "Kuchennych rewolucji" tłumaczy, że każdy jej produkt, każde danie jest przygotowywane z najlepszej jakości składników tak, aby "zaczarować podniebienia" klientów.  

Znacie od lat moje przepisy, pasję, jakość. Te miejsca są jak spiżarnia smaku, zapachu, który wydobywa się i kusi już na ulicy. Do tego dążyłam - aby przyciągać was prawdą. Każde danie w karcie, każda słodkość, to nabita jak bomba w dobre składniki kulinarny rarytas. To nas różni od innych, pustych, pozbawionych smaku i dobrych składników posiłków. (...) Najlepsze gatunkowo produkty, których nie boimy się używać. Ba! Używamy ich do woli! Bo to nasza magiczna różdżka! Czarujemy nasze menu, wasze podniebienia. Tu nie ma miejsca na miernotę. U nas kuchnia i cukiernia działają każdego dnia, na świeżo. Tu jest zapach. Tu jest magia! Jednego jestem pewna ten, kto raz posmakuje, wróci do nas, bo wie, że nigdzie indziej nie znajdzie tego smaku, który zna z dzieciństwa 

Próbowaliście kiedyś łakoci od Magdy Gessler? Uważacie, że są warte swojej ceny?

Zobacz wideo Po czym poznać najlepsze pączki
Więcej o: