Anna Lewandowska zdradziła przepis na słodką przekąskę. Ma mniej kalorii niż oryginał, a smakuje tak samo

Anna Lewandowska chętnie dzieli się swoimi autorskimi przepisami. Doskonale zna się na dietach, więc nic dziwnego, że jej dania są zdrowe i smaczne. Ostatnio zachwyciła swoich obserwatorów recepturą na kokosowe przekąski. Smakują, jak popularne słodycze i nie zawierają cukru.

Anna Lewandowska wspaniale odnajduje się w roli trenerki, ale coraz częściej zachwyca także znajomością kuchni. Popularne "kulki mocy", to nie wszystko, co ma do zaoferowania w swoich przepisach. Anna Lewandowska ma obecnie autorski catering, a także sklep ze smacznymi produktami. Na Instagramie chętnie dzieli się darmowymi przepisami, które są nie tylko zdrowe i pyszne, ale i łatwe w przygotowaniu.

Zobacz wideo Sałatki z rybą

Anna Lewandowska przygotowała własną wersję kokosowych przekąsek

Anna Lewandowska w swoich przepisach unika m.in cukru i glutenu. Zbilansowaną dietę opiera na zdrowych zamiennikach, które nie odbierają potrawom smaku. Na swoim Instagramie umieściła przepis na apetyczne, kokosowe kulki, które na pierwszy rzut oka przypominają popularne, sklepowe słodycze. Różnicę stanowi skład, ponieważ przekąska Lewandowskiej nie zawiera cukru. Jej własne "Rafaello" nie wymaga pieczenia i przyrządzisz je w kilka minut. 

InsulinoopornośćCzęsta ochota na słodycze to jeden z objawów choroby. Czym jest insulinooporność?

 

Do przygotowania zdrowych, kokosowych kulek potrzebujemy:

  • pół szklanki, czyli ok. 8 sztuk, daktyli,
  • dwie szklanki mleka kokosowego,
  • 1/3 szklanki kaszy jaglanej,
  • dwie czubate łyżki musu kokosowego,
  • łyżka sproszkowanej wanilii,
  • po łyżeczce cynamonu i kardamonu,
  • kilka kropel waniliowego aromatu,
  • kilka migdałów,
  • garść wiórków kokosowych

NutellaProducent Nutelli szuka pracowników do testowania czekolady

Daktyle należy namoczyć w gorącej wodzie. Kaszę jaglaną przepłukać pod bieżącą wodą, najlepiej dwukrotnie, i ugotować w kokosowym mleku, dolewając trochę wody. Gotowanie należy kontynuować do momentu, aż kasza wchłonie płyn. Odstawić do wystygnięcia. Kolejno, należy zmiksować kaszę z daktylami, dodając przyprawy, mus kokosowy i waniliowy aromat. Z przygotowanej masy ulepić wystarczy kulki i włożyć do środka po jednym migdale. Przygotowane kulki można obtoczyć w wiórkach kokosowych i włożyć na całą noc do lodówki. Gotowe.