"Mieć chłopca, a potem dziewczynkę - o, co więcej, można prosić?" - mówiła szczęśliwa Meghan podczas wywiadu z Oprah. To trzecia ciąża Meghan Markle. 39-latka jakiś czas temu we wzruszającym eseju poinformowała świat o swoim poronieniu. Po trudnych doświadczeniach stara się robić wszystko, aby jej dziecko rozwijało się jak najlepiej.
Księżna jak każda kobieta, miała swoje zachcianki w ciąży. Jednak jak donosi magazyn US Weekly, nie zajada się włoskimi makaronami, a stara się odżywiać rozsądnie i zdrowo. Żona księcia Karola całkowicie wykluczyła ze swojego jadłospisu gluten i wymieniła go na warzywa i owoce, które są podstawą jej diety. Co jeszcze jada Meghan Markle?
Przyszła mama stawia przede wszystkim na ekologiczną żywność. Jej posiłki są bogate w warzywa i owoce, a główne źródło białka stanowią ryby. Kwasy Omega, które się w nich znajdują, są bardzo ważne w czasie ciąży, ponieważ przyczyniają się do prawidłowego rozwoju mózgu i funkcji wzrokowej płodu. Meghan Markle wymieniła również kawę na zdrowy, zielony koktajl, który dodaje jej energii.
Zdrowa dieta i aktywny tryb życia wzbogacone są o codzienną praktykę jogi. Markle ćwiczy dwa razy dziennie, co nie tylko poprawia jej formę, ale także pomaga w zachowaniu spokoju i harmonii.
Dzięki temu jest zdrowa zarówno fizycznie, jak i psychicznie podczas ciąży. Ta ciąża wydaje się trochę łatwiejsza niż poprzednia, poranne mdłości pojawiają się rzadziej. Meghan tym razem czuje się znacznie lepiej
- mówił anonimowy informator US Weekly. Mimo dobrego samopoczucia lekarz zabronił księżnej Sussex lecieć na pogrzeb księcia Filipa.