Pokazał rachunek za obiad w barze w Krynicy Morskiej. Post podzielił komentujących

Co jakiś czas portale internetowe publikują zdjęcia paragonów z nadmorskich restauracji. Tym razem jeden z czytelników o2.pl pokazał, ile kosztował go obiad dla dwóch osób w zwykłym barze w Krynicy Morskiej. Paragon podzielił komentujących.

Niedawno redakcja o2.pl opublikowała zdjęcie paragonu znad morza, przysłanego przez oburzonego czytelnika. Mężczyzna zamówił obiad w Krynicy Morskiej dla dwóch osób w jednym z barów. Jak zauważają autorzy publikacji, ceny wskazują raczej na luksusową restaurację. 

Zobacz wideo Coraz więcej martwych stref w Bałtyku:

Pokazał rachunek za obiad w barze w Krynicy Morskiej

Jak dowiadujemy się z artykułu, za obiad dla dwóch osób w zwykłym barze należy zapłacić ponad 100 złotych. Oto ceny poszczególnych elementów posiłku:

  • turbot - 36,80 PLN;
  • flądra - 35,60 PLN
  • frytki - 6 PLN;
  • zestaw surówek - 10 PLN;
  • piwo - 9 PLN. 

Post podzielił czytelników. "W całej Polsce tak jest"

Artykuł wywołał zagorzałą dyskusję. Niektórzy czytelnicy są oburzeni ceną obiadu. Inni z kolei twierdzą, że jest ona jak najbardziej normalna.

Za dwie osoby za obiad w kurorcie nadmorskim to chyba normalna cena.
Fakt zdzierstwo... Ale w całej Polsce tak jest.
W porównaniu do zeszłego roku ryby podrożały o około 1-2 zł za 100 g. Najbardziej chyba surówki, były po około 6 zł, teraz 10 zł

- czytamy w komentarzach pod artykułem.

Paragon za obiad nad polskim morzem

Paragon za obiad nad morzem zdążył już w tym sezonie zaskoczyć niejednego turystę. Warto wspomnieć, że menu wielu nadmorskich restauracji dostępne jest w sieci. Przed rezerwacją stolika, można więc sprawdzić, jak wyglądają ceny. Przykładowo w restauracji "U Bąbli" w Jastarni cena za dorsza smażonego z frytkami i zestawem surówek to 34 zł, porcja dla dziecka kosztuje zaś 25 zł. Z kolei "Stacja Jastarnia" proponuje dorsza z miksem sałat za 36 zł, albo fish and chips za 19 zł. Więcej na ten temat przeczytasz w naszym artykule:

Może cię także zainteresować:

Więcej o: