Przez siedem dni jadła tylko fast foody. Jak to wpłynęło na jej wygląd?

Dziennikarka dailymail.co.uk, Phoebe Jackson-Edwards, zdecydowała się na nietypowy eksperyment. Kobieta przez tydzień jadła tylko i wyłącznie fast foody. Jakie były jej wnioski po siedmiu dniach takiej diety?

Phoebe Jackson-Edwards przed rozpoczęciem tygodniowego eksperymentu udała się do pewnego SPA medycznego w Londynie, by zbadać stan swojej skóry oraz sprawdzić poziom tkanki tłuszczowej w organizmie. Okazało się, że cera jest w dobrej kondycji. Poziom tłuszczu także był odpowiedni.

Zobacz wideo Tacos w dietetycznej wersji

Po wstępnych badaniach dziennikarka dailymail.co.uk mogła rozpocząć swój eksperyment. Postanowiła, że przez tydzień jej dieta będzie składała się tylko i wyłącznie z fast foodów. Jadła między innymi frytki, burgery, panierowane ryby i kurczaki, pizze, tortille, tosty i kanapki z sosami. 

Przez siedem dni jadła tylko fast foody. Wyniki eksperymentu

Jak takie odżywienie wpłynęło na samopoczucie i wygląd dziennikarki? Czwartego dnia eksperymentu kobieta zauważyła spadek energii. Cały czas czuła się zmęczona i poddenerwowana. Poza tym miała kłopoty ze snem i koncentracją. 

Zmienił się także jej wygląd. Skóra była bardziej tłusta, znacznie częściej się wyświecała. Między jej brwiami pojawiły się bruzdy. Z kolei włosy po tygodniu takiej diety wymagały znacznie częstszego mycia niż wcześniej. Phoebe wyznała, że potrzebowała aż miesiąca, by wrócić do swojej dawnej formy.

Po zakończeniu eksperymentu dziennikarka ponownie udała się do kliniki, by wykonać badania. Okazało się, że tkanka tłuszczowa wzrosła z 23 do 25 procent. Z kolei poziom wysuszenia skóry wzrósł aż o 27 procent. 

Może cię także zainteresować:

Więcej o: