Więcej tematów o metamorfozach i dietach znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Nichola Ludlam-Raine jest bardzo aktywna na swoim instagramie, gdzie jako dietetyczka nie tylko propaguje zdrowy styl życia, lecz także dzieli się wybranymi momentami ze swojego życia oraz chętnie pokazuje również swoje żywieniowe wybory. Po urodzeniu pierwszego dziecka przyszedł moment, w którym Nichola zdała sobie sprawę, że nie do końca czuje się komfortowo w swoim ciele z dodatkowymi kilogramami. Początkowo myślała, że aby schudnąć, będzie musiała zrezygnować ze wszystkich swoich ulubionych potraw (jak pizza czy gofry), jednak postanowiła wypróbować innej metody. Ta okazała się strzałem w dziesiątkę.
- Kiedyś myślałam, że aby schudnąć, należy przede wszystkim ograniczyć węglowodany. Dziś wiem, że są tak samo potrzebne, jak inne składniki diety. Przyrost masy ciała warunkuje nadwyżka kalorii, która powstaje jeśli jemy za dużo, niezależnie od tego, czy jest to tłuszcz, węglowodany, czy białka - przyznała Nichola na Instagramie.
Więcej zdjęć Nicholi znajdziesz w galerii na początku artykułu
Nichola Ludlam-Raine wyznała, że znalazła metodę "80/20", która wręcz idealnie wpasowała się w jej żywieniowe preferencje. Ten sposób trudno nazwać dietą, gdyż jest to po prostu zbalansowany sposób żywienia, który polega na tym, że 80 procent jadłospisu stanowią zdrowe i nieprzetworzone produkty, natomiast pozostałe 20 procent pozostawione jest na ulubione, nieco mniej zdrowe produkty. Ten sposób żywienia pozwolił jej wrócić do formy sprzed ciąży. Kobieta zdecydowała się jednak stosować tę metodę na co dzień. Dzięki temu je zdrowo, ale nie musi odmawiać sobie ciastka do kawy czy kawałka ulubionej pizzy na kolację.
Nichola poleca ten styl żywienia również swoim podopiecznym oraz obserwatorom i obserwatorkom na Instagramie. - Istnieje kilka strategii, które często polecam osobom, które mają problemy ze znalezieniem równowagi, na przykład podejście 80/20, w którym skupiasz się na uwzględnianiu pokarmów bogatych w składniki odżywcze (około 80% czasu i 20% czasu). Miej swobodę cieszenia się jedzeniem po prostu takim, jakim jest! - pisze na Instagramie.