Więcej podobnych artykułów znajdziecie na Gazeta.pl
"Wybierz pracę, którą kochasz, i nie przepracujesz ani jednego dnia więcej w Twoim życiu" - powiedział kiedyś Konfucjusz. Cóż, nie każdy ma taką możliwość. Czasem musimy pracować w miejscach, które niekoniecznie są naszymi wymarzonymi, ale rachunki same się nie zapłacą. Historia tej dziewczyny z pewnością dotyczy też wielu z nas, bo restauracje z fast foodami są wszędzie.
W jednym z filmików dziewczyna wyznała, jak wyglądała praca w McDonaldzie. - "Po czterech latach pracy w firmie, która nie dba o swoich pracowników, mam absolutnie dość. Menedżerowie rozmawiają z ludźmi bardzo niegrzecznie i są niezwykle zgorzkniali. Jeśli coś tylko nie idzie po ich myśli, odzywają się arogancko. Jeśli mają, chociażby zły dzień, obarczają za to pracowników. Czasem nie pozwalali nam nawet korzystać z łazienki" - powiedziała.
Jednym z najpopularniejszych filmików na jej profilu jest ten, w którym 20-latka rzuca pracę. -"Mam dość bycia tak traktowaną. Kończę z tym, kończę" - krzyczała.
Obserwatorzy tiktokerki pod filmikiem opisywali również swoje historie i doświadczenia związane z pracą w gastronomii.
Podziwiam cię, że i tak w miarę szybko to zakończyłaś. Ja przez siedem lat pracowałam w jednej z sieciówek. Pracę na etacie zakończyłam kilka lat temu, ale do dziś mam bolesne wspomnienia związane z branżą gastro.
Nie dziwię się, że rzuciłaś tę robotę. Arogancja to najgorsze, czego można doświadczyć w pracy. Współczuję, trzymaj się.
Praca w toksycznej atmosferze jest straszna. Dobrze, że stamtąd zwiałaś. Gratuluję odwagi.
- czytamy w komentarzach.
Oczywiście, jak to zwykle w takich przypadkach bywa, pojawiły się również głosy, że praca w McDonalds wcale nie jest taka zła. -"Też pracowałem w Mc'Donalds i uważam, że to naprawdę dobra firma, która zdecydowanie dba o potrzeby swoich pracowników. Albo miałaś wyjątkowego pecha, albo trochę koloryzujesz." Ktoś inny dodał, że to trochę dziwne, że tak bardzo narzekała na pracę, a jednak była tam przez cztery lata.
Dajcie znać, jakie wy macie doświadczenia z pracy w gastronomii.