Genialny trik z TikToka na obranie jajka. Przyda się przy wielkanocnym stole

Święta wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Głównym daniem w tym okresie są jajka. Przygotowujemy na naprawdę wiele sposób. Jak ułatwić sobie ten okres i zaoszczędzić czas na obieraniu tego przysmaku? Jest na to genialny patent, który na zawsze odmieni wasze życie.

Więcej podobnych trików znajdziecie na Gazeta.pl

Zobacz wideo

Jajka są uwielbiane przez Polaków. Jemy je nie tylko podczas świąt wielkanocnych, ale także na co dzień. Są bogate w białko, dzięki czemu świetnie sprawdzą się w dietach odchudzających. Już za niedługo wspólnie z rodziną zasiądziemy do wielkanocnego stołu. Obieranie jajka bywa uciążliwe i pewnie nie raz się o tym przekonaliście. Pewna TikTokerka zaprezentowała w sieci swój genialny sposób, który ułatwi wam w tej kwestii życie. 

Jak szybko obrać jajko? Genialny trik z TikToka

Ten trik z jajkiem z pewnością przyda wam się nie tylko podczas świąt wielkanocnych, ale również na co dzień. TikTokerka o imieniu Jenn sprzedała swoim fanom genialny patent. Jej nagranie do tej pory obejrzano już prawie 300 tys. razy! Jak wykonać trik z jajkiem? Uwaga! Patent dotyczy jajek gotowanych na twardo.

Najpierw do garnka nalej zimną wodę, następnie włóż jajka i dodaj odrobinę soli. Pozostaw na około 2 minuty. Później gotuj jajka przez kolejne 10 minut. Po tym czasie przełóż je do miski z zimną wodą i kostkami lodu. Pozostaw na 5 minut. Na nagraniu widzimy, z jaką łatwością skorupka odchodzi od jajka. 

Wielu internautów pod nagraniem pisało, że stosują tę metodą od lat i rzeczywiście ona działa. 

Wielkanocne przepisy z jajkami w roli głównej 

Wielkanoc to doskonały moment na to, by przygotować jajka na wiele różnych sposobów. Najprostszym z nich są oczywiście jajka gotowane na twardo podawane z majonezem i szczypiorkiem, ale kto z nas ich nie lubi? Innym rozwiązaniem mogą być jajka faszerowane np. pieczarkami i pietruszką. Kolejnym pomysłem mogą być jajka zapiekane z boczkiem, pomidorami i chlebem. Opcji jest naprawdę wiele. Warto dodać, że jajka zawierają cenne witaminy oraz składniki mineralne, takie jak żelazo, fosfor, wapń i potas. Są także bogatym źródłem białka, które jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Kobieta.gazeta.pl jest dla Was i to dla Was cały czas piszemy na różne tematy. Nie oznacza to jednak, że Ukraina schodzi na dalszy plan. To cały czas bieżąca i bardzo istotna kwestia. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie tutaj: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina

Więcej o: