Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl
Co zrobić, gdy po otworzeniu lodówki unosi się z niej nieprzyjemny zapach? Chcąc uniknąć przenikania intensywnych aromatów, warto wkładać żywność wcześniej do specjalnych pojemników. Możemy też wypróbować prosty sposób, który pochłonie niepożądane zapachy z lodówki.
Unoszący się w lodówce zapach mięsa, ryby, gotowanych jajek czy niektórych warzyw nie zawsze musi być przyjemny, szczególnie jeśli aromaty te się ze sobą zmieszają. Aby temu zapobiec, wystarczy, że włożymy do lodówki skórkę od cytryny. Jest to idealne wykorzystanie resztek po tym cytrusie. Skórka działa, jak naturalny pochłaniacz zapachów. Taki sam efekt osiągniemy, wkładając do lodówki połówkę cytryny.
Jak widać, cytryna stanowi zatem doskonały dodatek nie tylko do herbaty. Świetnie sprawdzi się również podczas domowych porządków. Poza umieszczeniem skórki w lodówce możemy ją wykorzystać też:
Kobieta.gazeta.pl jest dla Was i to dla Was cały czas piszemy na różne tematy. Nie oznacza to jednak, że Ukraina schodzi na dalszy plan. To cały czas bieżąca i bardzo istotna kwestia. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie tutaj: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina