Niedawna "gorączka cukrowa" - jego braki w sklepach i wywindowane ceny - pokazały, że cukier może być bardzo cennym towarem. W związku z tym powinniśmy przykuć szczególną uwagę do jego przechowywania. Jak to zrobić? Zobaczcie patent naszego Mykowego ekspera Tomka Pazdyka.
To kluczowe, by pojemnik, w którym przechowujemy cukier, miał szczelne zamknięcie. W innym wypadku dojdzie do jego zbrylania, a tego przecież chcemy uniknąć. Jeśli chcemy, by nasz cukier był zawsze sypki, warto do pojemnika wsadzić również na 24 godziny kawałki chleba. Chleb wchłonie wilgoć, jeśli taka pojawi się w naszym pojemniku. A jeśli bryły już się pojawią, na ratunek przychodzą nam inne produkty. Jakie? Przekonajcie się sami.
Nowe odcinki "Myk" w każdą sobotę o godz. 8 na stronie głównej Gazeta.pl