Jak zagęścić brwi? Wystarczy produkt, który masz już w lodówce! Kosztuje 3 zł, a działa jak serum za 100 zł

Gęste i symetryczne brwi to marzenie wielu kobiet. Nie bez powodu mówi się, że są one dla naszej twarzy tym, czy rama dla obrazu. Co zrobić w sytuacji, kiedy chcemy przyśpieszyć ich porost? Podpowiadamy, jak zagęścić brwi domowymi sposobami.

Pielęgnacja i makijaż brwi stały się w ostatnich latach niezwykle popularne. Wszystko za sprawą modelki Cary Delevingne, która wypromowała te gęste i bardzo widoczne. Półki w drogeriach obecnie uginają się od produktów do twarzy, które obiecują taki efekt. Są one jednak zwykle bardzo drogie i szybko się kończą. Istnieją na szczęście domowe sposoby, które działają bardzo podobnie. Podpowiadamy, jak zagęścić brwi.

 Więcej treści znajdziesz na Gazeta.pl

Zobacz wideo Brwi na mydło. Instrukcja krok po kroku

Jak zagęścić brwi domowymi sposobami? Wykorzystaj produkt, który już masz w domu

Do zagęszczenia brwi wystarczy...cebula! Warzywo zawiera związki siarki stymulujące wzrost włosków. Siarka wspomaga dodatkowo wytwarzanie kolagenu i wzmacnia cebulki włosów. Jak przygotować ten domowy kosmetyk? Oto prosty przepis: 

  1. Przekrój cebulę na pół i wyciśnij z niej sok. 
  2. Nanieś go na oczyszczone brwi, ale uważaj, aby sok nie dostał się do oczu.
  3. Starannie i ostrożnie masuj je przez kilka minut.
  4. Pozostaw sok na brwiach do wyschnięcia i spłucz po kilku minutach.

Domowe sposoby na zagęszczenie brwi. Smaruj włoski mlekiem 

Mleko to kolejny produkt z lodówki, który pomoże ci w zagęszczeniu brwi. Produkt doskonale odżywia włoski, dzięki czemu rosną szybciej. Wykorzystanie mleka jest dodatkowo banalnie proste. Wystarczy nanieść niewielką ilość produktu na wacik i posmarować nim brwi. Po ok. 20 minutach spłucz je wodą. Podobnie jak w innych domowych zabiegach, ważna jest tutaj regularność i cierpliwość. Smaruj włoski każdego dnia przed pójściem spać. Niech stanie się to częścią twojej wieczornej rutyny. Pierwsze efekty powinnaś zauważyć po mniej więcej 2 tygodniach.  

Więcej o: