Wypij codziennie na czczo jedną szklankę. Genialna kuracja za 1 zł wzmocni włosy i paznokcie

Domowe sposoby na piękne włosy i paznokcie mogą być banalnie proste w przyrządzeniu i kosztować grosze. Jeden produkt z kuchennej szafki oprócz kulinarnego zastosowania wykazuje wiele właściwości prozdrowotnych.

Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl

Ten składnik od dawna jest używany do pieczenia ciast i innych wypieków oraz produkcji trunków. Nie każdy zdaje sobie sprawę z właściwości pielęgnacyjnych drożdży. Napój przyrządzony na bazie tego produktu nie tylko podnosi odporność, ale również wpływa zanik pewnych dolegliwości.

Zobacz wideo [MATERIAŁ PROMOCYJNY] Kto i dlaczego dyktuje nam, jak mamy wyglądać? Premiera podcastu "Ciałość"

Marcelina ZawadzkaMarcelina Zawadzka w kobiecej sukience. Fani są zachwyceni "magicznie"

Napój drożdżowy. Poznaj zalety picia domowej mikstury

Drożdże posiadają wiele cennych składników. Wśród nich znajduje się witamina B, C, E, B oraz żelazo, fosfor, cynk, selen, chrom, magnez, potas i błonnik pokarmowy. Zawartość tych składników wpływa na usprawnienie pracy układu immunologicznego, zmniejsza objawy zmęczenia, zapewnia energię oraz poprawia samopoczucie. Oprócz tego produkt ten świetnie wzmocni kondycję włosów, paznokci oraz skóry. 100 g drożdży zawiera jedynie 90 kcal. Napój na jego bazie dedykowany jest osobom borykającym się z trądzikiem, biegunką, wypadającymi włosami i problemami z zasypianiem. Domowa kuracja na bazie drożdży nie powinna być spożywana przez osoby cierpiące na stany zapalne jelit oraz na nawracające infekcje wywołane przez drożdżaki Candida albicans.

Sposób na śliskie butyDomowe sposoby na śliskie buty. Lód i parkiet nie będą ci straszne

Domowy sposób na wzmocnienie włosów i paznokci. Poznaj przepis

Koszt drożdży oscyluje w granicach od 0,85 gr do 1,30 zł za 100 gramów. Na ich bazie można stworzyć produkt, który działaniem dorówna kosmetykom czy suplementom. Do przyrządzenia napoju na wzmocnienie włosów, paznokci oraz skóry można użyć jednakowo drożdży piekarniczych, kefirowych, winnych lub piwowarskich. Potrzebujesz: 1/3 kostki świeżych drożdży, czyli ok. 30 g, 250 ml wody oraz 1 łyżeczkę miodu.

  1. Świeże drożdże zalej wrzącą wodą.
  2. Kiedy się rozpuszczą, czekamy, aż się ostudzą.
  3. Do napoju możesz dodać 1 łyżeczkę miodu lub cukru, żeby poprawić smak.
  4. Jedną szklankę pijemy rano przed zjedzeniem pierwszego posiłku.
  5. Napój pijemy 2-3 razy w ciągu tygodnia.
Więcej o: