Fani smażonej ryby z pewnością uwielbiają tą chrupiącą skórkę. Żeby osiągnąć taki efekt, trzeba przygotować ją na tłuszczu. A co z nim później zrobić, żeby nie zatkać sobie rur w zlewie czy toalecie? Mamy na to genialny i prosty trik. Zobaczcie sami.
Najlepszym i najprostszym sposobem na to, by pozbyć się tłuszczu, jest położenie folii aluminiowej w odpływie zlewu. Następnie wlewamy do niej pozostałości po smażeniu ryby. Pamiętajcie jednak o tym, że tłuszcz będzie naprawdę gorący, więc gdy wykonujcie tę czynność, zadbajcie o swoje bezpieczeństwo.
Kiedy tłuszcz wystygnie i stężeje, zawińcie folię i wyrzućcie do kosza. W zależności od tego, jaka ilość tłuszczu wam pozostanie na patelni, możecie również spróbować pozbyć się go za pomocą ręcznika papierowego. Prawda, że proste?
Nowe odcinki "Myk" w każdą sobotę o godz. 8 na stronie głównej Gazeta.pl