Wiele osób jest w stanie zapłacić więcej, stawiając na jakość i dobry skład produktu. Do tego grona należy pewna użytkowniczka TikToka, która postanowiła kupić faworki Magdy Gessler w cenie 190 zł za kilogram. Jak oceniła ich smak?
Faworki to chrupiące ciastka mające kształt zawiniętej kokardki. Smażone są w głębokim tłuszczu i posypane cukrem pudrem. Ciasto na faworki składa się z mąki pszennej, żółtek lub całych jajek, tłuszczu, odrobiny spirytusu lub octu oraz cukru. Odpowiednio przyrządzone charakteryzują się kruchością i delikatnością w smaku. Wiele osób wprost je uwielbia i jest w stanie wiele zapłacić, aby je zjeść. Istnieje jednak bariera cenowa, którą nie każdy jest w stanie przekroczyć. Faworki w cukierni Magdy Gessler kosztują 190 zł za kilogram. Czy ta kwota nie jest zbyt wygórowana?
Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl
Użytkowniczka @AGATESTUJE_ zakupiła faworki Gessler, aby sprawdzić, czy są warte swojej ceny. – Zobaczcie, jak one pięknie błyszczą. Pani w sklepie powiedziała, że są posypane srebrem – wyjaśnia na filmie.
Ciastka jednak nie zachwyciły tiktokerki. Oczekiwała delikatniejszego ciasta i większej chrupkości. Oceniła wypieki 7/10. – Jeżeli chodzi o jedzenie, to nie usłyszycie ode mnie, że coś jest za drogie, bo, wiadomo, jakość kosztuje. Jednak po tych faworkach w cenie 190 zł za kilogram spodziewałam się bardziej delikatnego i mniej zbitego ciasta. Są one wciąż dobre. Mają domowy smak. Niemniej jednak po takiej cukierni spodziewałam się czegoś więcej.