Kto z nas nie lubi naleśników? Uwielbiają je zarówno dorośli, jak i dzieci. Można je wykonać jako pożywne śniadanie, danie obiadowe lub na kolację. Nie wymagają specjalnych umiejętności w kuchni i są proste w przygotowaniu. Zdarzyło ci się usmażyć za dużo naleśników? Sprawdź, w jaki sposób można je wykorzystać.
Wczorajsze naleśniki świetnie nadadzą się do przygotowania naleśnikowego makaronu. Usmażone naleśniki wystarczy pokroić we wstążki i podać z dodatkami, które mamy pod ręką. Mogą to być truskawki, maliny, jagody czy banany. To świetny przepis na deser, szczególnie dla dzieci.
Do przygotowania naleśnikowych wstążek na słodko potrzebujemy:
Sposób przygotowania:
Naleśniki zwiń w rulon i pokrój w grubsze wstążki. Możesz podać je na zimno lub podsmażyć na patelni. Następnie ułóż je na talerzu, polej jogurtem i dodaj pulpę mango. Całość posyp cukrem pudrem.
Lasagne to wyjątkowo smaczne danie, ale jego przygotowanie zazwyczaj zabiera dużo czasu. Jest na to sposób. Wystarczy wykorzystać wczorajsze naleśniki. Przygotowanie takiej wersji lasagne zajmie nam tylko 20 minut, a taka odsłona tego dania jest równie pyszna.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl
Naleśniki na słodko z twarogiem i śmietanką zapiekane w piekarniku to ostatnia propozycja na wykorzystanie naleśników z poprzedniego dnia.
Składniki:
Sposób przygotowania: