Jak podkręcić metabolizm? Sporą popularnością cieszyły się napoje z cytryną i pieprzem cayenne czy woda z cynamonem. Od jakiegoś czasu króluje jednak sassy water, czyli woda z dodatkiem kilku produktów. Nie kosztuje wiele, ale potrafi wspomóc proces odchudzania i pozbywania się oponki z brzucha. Jak ją przygotować?
Więcej podobnych porad znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Sassy water już od jakiegoś czasu cieszy się sporą popularnością. Napój ten wymyśliła Cynthia Sass, dietetyczka i specjalistka od żywienia. Największą korzyścią z jego picia jest przede wszystkim wpływ na metabolizm. Sassy water przyspiesza trawienie, redukuje apetyt, może korzystnie wpływać na proces spalania tłuszczu w organizmie. A przede wszystkim nie kosztuje dużo, możesz go przygotować w kilka minut, świetnie sprawdzi się w ciepłe dni.
Potrzebujesz tylko kilku składników, które znajdziesz w każdym sklepie:
Imbir podkręca metabolizm, rozgrzewa organizm, a więc i przyspiesza proces spalania tłuszczu. Ogórek odżywia i pomaga redukować cellulit, cytryna dodaje energii, a mięta orzeźwia i pozwala zmniejszyć apetyt.
Jak przygotować sassy water? To banalnie proste.
Napój najlepiej pij rano tuż po przebudzeniu, a w ciągu dnia przed każdym posiłkiem. Pamiętaj też o prawidłowo zbilansowanej diecie, dopasowanej do potrzeb organizmu liczby kalorii spożywanych każdego dnia oraz odpowiedniej ilości ruchu. Dzięki temu zadbasz o zdrowie i linię.