Gordon Ramsay to znany i ceniony szef kuchni, który prowadzi również różne programy kulinarne. Jajecznica przygotowana z jego przepisu jest idealnie ścięta, kremowa i zachwyca smakiem. Wszystko za sprawą dodatku tajemniczego składnika oraz trzymaniu się kilku kluczowych zasad. Jak przygotować perfekcyjną jajecznicę według Gordona Ramsaya?
Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl
Do przygotowania pysznej jajecznicy potrzebne są nie tylko składniki najwyższej jakości, lecz także odpowiednia technika jej przygotowywania. Przede wszystkim należy smażyć ją na maśle, ale to nie jedyna wskazówka. O czym jeszcze należy pamiętać?
Odpowiednia technika przygotowywania jajecznicy to jednak dopiero połowa sukcesu. Dobrze jest też dodać do niej pewien tajemniczy składnik, który sprawi, że nie będzie sucha, a stanie się idealnie kremowa. Gordon Ramsay zaleca, by od razu po smażeniu dodać do niej łyżkę masła lub zimnej, kwaśnej śmietany. Jeśli wcześniej nie spotkaliście się z tym trikiem, koniecznie wypróbujcie go przy najbliższej możliwej okazji.