Ryba to potrawa, którą jadamy zazwyczaj w piątki. Ważny jest nie tylko sposób jej przyrządzenia, ale również podane dodatki. Dużą rolę odgrywa surówka, która podkręci smak całej potrawy. Jaką surówkę do ryby wybrać?
Jeśli zastanawiasz się, jaka surówka do ryby będzie odpowiednia, sprawdź surówkę z pora i marchewki. Idealnie pasuje ona do dań rybnych. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Składniki:
Rodzynki namocz w gorącej wodzie przez około 20 minut. Pora umyj i posiekaj na drobno. Jabłka i ogórka obierz i pokrój w kostkę, a następnie wrzuć pokrojone składniki do miski, dodaj rodzynki. Oliwę z oliwek lub olej wymieszaj z musztardą, tworząc sos i dodaj go do reszty produktów. Wymieszaj i przypraw solą i pieprzem. Surówka z pora i marchewki świetnie sprawdzi się również do dań mięsnych.
Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl
Nie wiesz, jaka surówka do ryby będzie najlepsza? Do dań rybnych pasuje również surówka z kiszonej kapusty. Składniki:
Jak przygotować surówkę do ryby z kiszonej kapusty? To banalnie proste. Posiekaj kapustę, a cebulę pokrój w piórka. Marchewkę i jabłko obierz ze skórki i zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj oliwę, cukier, pieprz i odstaw na chłodne miejsce.