Konturowanie twarzy sprawia ci kłopot? Wypróbuj metodę z użyciem widelca

Podczas konturowania twarzy napotykasz problem nierównych proporcji i plam? Użytkowniczka Tik Toka podpowiedziała ciekawy sposób, by osiągnąć świetny efekt bez użycia specjalistycznych pędzli. Według niej, aby dobrze nałożyć kosmetyki, wystarczy... widelec.

Konturowanie twarzy to zabieg polegający na wyszczupleniu lub ukryciu mankamentów. Wykonywany najczęściej z użyciem różu, bronzera lub rozświetlacza, które nakładamy na twarz za pomocą pędzla lub gąbki. Okazuje się jednak, że istnieje skuteczny sposób na konturowanie twarzy z użyciem nietypowego przedmiotu.

Zobacz wideo Julia von Stein z "Królowych życia" nadaje z gabinetu medycyny estetycznej. Co zrobiła z twarzą?

Czym konturuje się twarz? Czy istnieje idealny sposób na konturowanie twarzy?

Konturowanie twarzy stało się bardzo popularne, ponieważ jest to szybki zabieg, który pozwoli zmienić nasze rysy twarzy poprzez złudzenie optyczne. Najważniejszą zasadą konturowania twarzy jest nałożenie bronzera na miejsca, które chcemy ukryć, a rozjaśniacza na miejsca, które planujemy uwydatnić. Nie istnieje idealny sposób konturowania pasujący do każdego typu twarzy, ale istnieje kilka sprawdzonych metod, dzięki którym zabieg ten stanie się nieco łatwiejszy. Przed nałożeniem kosmetyków pamiętajmy o oczyszczeniu skóry twarzy i pozbyciu się nadmiaru sebum.

Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl 

Konturowanie twarzy stanie się dużo łatwiejsze. Sięgnij po przedmiot z kuchennej szuflady 

Trik, który pokazała tiktokerka Yasmin, wykonujemy za pomocą widelca. Może być to zaskakujące, ale według wielu ta metoda naprawdę działa. Jak konturować twarz widelcem? Potrzebujemy bronzera, który nakładamy na czoło, ponad żuchwą i na nosie oraz korektora o kremowej konsystencji. Drugi z kosmetyków nakładamy na środek nosa, pod oczami i na brodzie. Sposób, jaki proponuje Yasmin, wykonywany jest metodą krzyżową. Po nałożeniu kosmetyków wklepujemy je gąbeczką. Efekty są zaskakujące.

Więcej o: