W 3 miesiące Christina Aguilera schudła 18 kg. Stosowała "tęczową dietę". Na czym polega?

Christina Aguilera przez lata zmagała się z nadprogramowymi kilogramami. Po urodzeniu dziecka zaczęła walkę o powrót do dawnej sylwetki, jednak jej waga wciąż się wahała. W końcu jeden z dietetyków zaproponował piosenkarce tęczową dietę. Na czym polega?

Więcej podobnych treści znajdziesz na Gazeta.pl

Christina Aguilera to prawdziwa ikona lat 90. Na scenie zadebiutowała w 1997 roku, a jej debiutancki album odniósł ogromny sukces. W styczniu 2008 roku piosenkarka urodziła pierwsze dziecko. Po ciąży zmagała się z problemami hormonalnymi, przez które ciężko było jej wrócić do dawnej sylwetki. Chociaż gwiazda utrzymywała, że lubi swoje kształty, wciąż szukała rozwiązania, jak zgubić nadprogramowe kilogramy.

Zobacz wideo Chodakowska wierzy w przemianę rysów twarzy poprzez dietę? "Ściema, ściema!"

Urodziła dwójkę dzieci. Przez hormony na zmianę chudła i tyła

Aguilera jest mamą dwójki dzieci. Przez problemy hormonalne, które pojawiły się po ciążach Christina na zmianę chudła i tyła. Trwało to kilka lat. Mimo to zapewniała, że dobrze czuje się ze swoją sylwetką. - Dopóki dobrze się czuję sama ze sobą, wszystko jest w porządku. Jestem zadowolona z tego co mam. Mój chłopak kocha moje ciało. Ja kocham moje ciało - mówiła. Przełomem w wyglądzie piosenkarki było dobranie odpowiedniej diety. - Paradoks polegał na tym, że udało mi się schudnąć dopiero wtedy, gdy przestało to być moim celem - wyznała.

Tęczowa dieta. Christina Aguilera schudła 18 kg w trzy miesiące

Dietetyk zaproponował Aguilerze tzw. tęczową dietę. Polega ona na jedzeniu produktów opartych na kolorach tęczy. Dużo w niej warzyw i owoców, które dobrze wpływają na zdrowie i samopoczucie. Każdego dnia wybiera się inny kolor, dzięki czemu posiłki są różnorodne. Piosenkarka spożywała dziennie 1600 kalorii, a chudnięcie było efektem ujemnego bilansu kalorycznego wyliczonego przez dietetyka. Oprócz tego regularnie ćwiczyła i piła 2 litry wody dziennie. Jak wyglądają poszczególne dni diety?

  • Czerwony (pomidor, papryka, burak, truskawki, jabłka, czerwone mięso)
  • Biały (kalafior, nabiał, białe mięso, cebula, czosnek, białko jajka)
  • Żółty (papryka, ananas, banan, kukurydza, żółtko jajka)
  • Pomarańczowy (pomarańcza, dynia, morela, papryka, marchewka, bataty)
  • Zielony (kiwi, ogórek, szpinak, awokado, limonka, jarmuż, brokuł)
  • Fioletowy (śliwki, winogrona, bakłażan, jeżyny, figi)
  • Różowy (arbuz, maliny, rabarbar)

Pamiętaj, że bezpieczne odchudzanie powinno się odbywać pod opieką specjalisty. Dietetyk wyliczy odpowiednią dla ciebie kaloryczność posiłków oraz prawidłowy model żywienia.

 
Więcej o: