Zetrzyj ją na tarce i wmasuj w skórę głowy. Przyspieszysz porost włosów i powstrzymasz wypadanie

Wypadanie włosów to problem wielu kobiet. Najczęściej, aby sobie z nim poradzić, sięgamy po kosmetyki z drogerii. Warto jednak pamiętać, że równie dobrze radzą sobie domowe i naturalne sposoby. Podpowiadamy tani produkt, który zahamuje wypadanie kosmyków.

Sok z pewnego warzywa świetnie radzi sobie z wypadaniem włosów. Działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie, a także odżywia i wzmacnia pasma. O jakim produkcie mowa? Z pewnością masz go w swojej kuchni.

Zobacz wideo Justyna Gradek o operacjach za granicą: Turcja jest pionierem jeśli chodzi o.

Dlaczego wypadają włosy? Przyczyn może być kilka

Wypadanie włosów może być uwarunkowane genetycznie, ale może być także przyczyną poważniejszych stanów zdrowotnych. Utracie włosów sprzyja stres, palenie papierosów, mała ilość snu, nieodpowiednia pielęgnacja, przyjmowanie leków, a nawet choroby. Gdy wypadają nam włosy, najczęściej sięgamy po środki z drogerii, jednak okazuje się, że na włosy świetnie działa… cebula. Odżywia mieszki włosowe, zwiększa objętość, nadaje połysk, a dodatkowo hamuje wypadanie i łamliwość. Zazwyczaj używamy jej w kuchni, jednak warto zastosować ją również na włosy. W jaki sposób? 

Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl

Domowa wcierka na wypadanie włosów. Przygotujesz ją z produktu, który na pewno masz w spiżarni

Wcierka z cebuli to świetny domowy sposób na wzmocnienie i poprawienie kondycji naszych włosów. Jak ją przygotować? Na tiktokowym profilu Brrrila widzimy, że wystarczy obrać i pokroić cebulę, a następnie wycisnąć z niej sok — ścierając na tarce lub z użyciem wyciskarki. Potem odcedzamy miąższ od soku za pomocą gazy i przelewamy do butelki. Dokładnie rozprowadzamy wcierkę na skórze głowy i pozostawiamy na 20 do 30 minut. Po upływie tego czasu myjemy włosy codziennym szamponem. Wcierkę stosujemy do 3 razy w tygodniu. Regularnie stosowanie soku z cebuli poprawi stan naszej fryzury i zahamuje wypadanie kosmyków.

Więcej o: