W mediach społecznościowych możemy znaleźć wiele interesujących materiałów, a nie które z nich naprawdę zaskakują. Jedno z takich nagrań zostało udostępnione na Instagramie przez Daphnique Springs, która odpowiedziała na materiał z profilu @the_noahnator. Pokazano w nim, jak w nietypowy sposób wykorzystać tampony.
Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl
Daphnique Springs dograła się do krótkiego filmiku na Instagramie, który opublikował Noah Klein. Mężczyzna pokazał na nim, jak umieszcza na patelni tampony i miesza je razem ze smażącym się mięsem mielonym. Po chwili zdejmuje je, w mig usuwając z potrawy nadmiar wody oraz tłuszczu. - Genialne! Ale nigdy nie próbowałam - powiedziała Daphnique na nagraniu. Warto jednak pamiętać, że większość tamponów jest chemicznie barwionych, a składniki te mogą wówczas przedostać się do jedzenia. Jeśli chcesz wypróbować ten trik, postaw lepiej na naturalne, organiczne tampony.
Co na temat nietypowego triku uważają użytkownicy oraz użytkowniczki Instagrama? Okazuje się, że wiele osób jest sceptycznych. Wskazują, że tampony zwykle są pokryte różnymi chemikaliami i zamiast używać ich do uratowania potrawy, lepiej zastosować ręcznik papierowy. Jak w inny sposób jeszcze pozbyć się nadmiaru tłuszczu podczas smażenia?
Coś mi mówi, że ręcznik papierowy zadziałałby podobnie...
Pamiętajcie, żeby używać do tego organicznych tamponów!
Tampony są zbyt drogie, żeby marnować je na tłuszcz.
Ja po prostu biorę papierowy ręcznik i pozbywam się tłuszczu.
Materiał udostępniony przez Daphnique został odtworzony ponad 2 miliony razy, a oryginalne wideo dodane przez Noah ponad 17 milionów razy. Jak jednak w inny sposób można pozbyć się nadmiaru tłuszczu z potrawy? Jeśli nie chcemy spożywać jej od razu po przygotowaniu, poczekajmy, aż przestygnie i umieśćmy ją w lodówce na kilka godzin. Gdy się schłodzi, z łatwością usuniemy nadmiar tłuszczu łyżeczką.
Podczas gotowania zupy zauważyłaś, że jest zbyt tłusta i chcesz pozbyć się tego nadmiaru? Sięgnij do zamrażarki po kostki lodu i zawiń je w gazę. Przykładaj gotowe zawiniątko do powierzchni dania, a w mig usuniesz tłuszcz. Jeśli masz filtr do kawy, możesz przez niego przelać zupę, by w kilka chwil zdjąć z niej nadmiar, którego chcesz się pozbyć.