Saffron Laszkowicz z Doncaster marzyła o tym, by zostać stewardesą. Nie kryła podekscytowania, gdy udało jej się osiągnąć upragniony cel. Niestety, mimo to entuzjazm szybko zastąpiło rozczarowanie. Ostatecznie kobieta zrezygnowała z prestiżowej pracy i wróciła za ladę restauracji McDonald's, gdzie pracowała wcześniej. W serii filmów na TikToku opowiedziała, co zaważyło na jej decyzji.
Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl
Saffron Laszkowicz to tiktokerka, która tworzy pod nickiem @saffronkatiie. Niedawno postanowiła podzielić się z internautami swoją drogą zawodową i opowiedziała o tym, jak najpierw spełniła swoje marzenia i zamieniła strój pracownika McDonald's na uniform stewardesy, by wkrótce potem znów pracować w popularnej sieci serwującej szybką żywność. Na jej decyzji przeważył jeden fakt, który może okazać się zaskakujący, zważywszy na prestiż, jakim cieszy się praca stewardesy.
Kobieta przyznała, że w restauracji zaczęła pracować w grudniu 2020 roku, gdy trwała pandemia, przez co nie miała zbyt wielu obowiązków. - Pracowaliśmy ponad 50 godzin tygodniowo, zarabiając dobre pieniądze — zdradziła cytowana przez dailymail.co.uk. Mimo korzystnych warunków i sensownego wynagrodzenia Saffron postanowiła zaryzykować i spróbować swoich sił jako stewardesa, tym bardziej że od zawsze marzyła o takiej pracy.
Udało jej się maju 2022, kiedy to porzuciła pracę w sieciówce i rozpoczęła sześciotygodniowy kurs szkoleniowy w liniach lotniczych. Niestety, bardzo szybko okazało się, że jej wyobrażenia o zawodzie stewardesy odbiegają od rzeczywistości. - Uświadomiłam sobie, że nie zarabiam tyle, co wcześniej — powiedziała.
By się utrzymać, a przy tym nie rezygnować ze swoich marzeń, Saffron postanowiła, że zacznie dorabiać. W ten sposób w październiku ponownie wróciła do McDonald's, jednak początkowo tylko na pół etatu. Wkrótce całkowicie zrezygnowała z pracy w liniach lotniczych i ostatecznie wróciła za ladę sieciówki w pełnym wymiarze godzin. - Latanie okazało się nie takie, jak myślałam — przyznała, dodając, że praca w restauracji jest mniej stresująca, ma do niej blisko i zarabia więcej.