Miód z maliną, miód z imbirem czy miód z cynamonem. Poznaj pyszne i zdrowe miody z Pasieki Rodziny Sadowskich

Miód lipowy, miód gryczany czy wielokwiatowy to klasyczne, dobrze wszystkim znane smaki miodów.

Jeśli jednak szukasz nowych wrażeń kulinarnych, koniecznie spróbuj miodów z dodatkami z Pasieki Rodziny Sadowskich. Miód z maliną, miód z kakao, miód z porzeczką i miód z cynamonem to miody z dodatkami na słodko - wybierz je, jeśli słodyczy nigdy dla Ciebie dość. Miód z imbirem i czosnkiem czy miód z miętą to smaki, które docenią zarówno fani zdrowej kuchni, jak i poszukiwacze kulinarnych ekspertymentów.

Miód dla zdrowia

O tym, że miód to skarbnica dobroczynnych dla zdrowia składników nie trzeba już nikogo przekonywać. Bogaty w witaminy C, E i A, związki polifenolowe i enzymy złocisty płyn działa przeciwzapalnie, bakteriobójczo  i wykrztuśnie. To najlepszy sposób na profilaktyczne wzmocnienie organizmu i poprawę odporności. Skutecznie pomaga także  w czasie infekcji, przynosząc ulgę w katarze, ostrych i przewlekłych zapaleniach zatok, krtani, tchawicy, oskrzeli i płuc.

(c)2012 MICHAL BLASZCZAK

Miód prosto z prawdziwej pasieki

Jedynie miód z prawdziwej pasieki,  pozyskiwany  w harmonii z przyrodą i dbałością o pszczoły i środowisko zachowuje swoje cenne właściwości. Doświadczeni miodziarze z Pasieki Rodziny Sadowskich współpracują tylko z naturą, a do słoików przelewają wyłącznie  naturalny miód z ponad  1000 uli, które podróżują w kilkudziesięciu wędrownych pasiekach,  zapylających pola północnego Mazowsza i Kujaw.

Pyszne miody z dodatkami

Miody z dodatkami z Pasieki Rodziny Sadowskich to intrygujące, a zarazem bardzo smaczne połączenie miodu z owocowymi, wytrawnymi i korzennymi smakami.

Naturalny miód wielokwiatowy, wzbogacony liofilizowanymi malinami lub czarną porzeczką to owocowa słodycz, którą kochają dzieci. Doskonale sprawdza się także jako składnik deserów, polew do lodów oraz wszelkich śniadań - tostów, musli czy owsianek.

(c)2012 MICHAL BLASZCZAK

Miód z czarną porzeczką to połączenie słodkiego nektaru i kwaśnego owocu w idealnych proporcjach. Doskonale zastępuje dżem i świetnie smakuje zawsze wtedy , gdy masz ochotę na kwaskowaty,  owocowy akcent.

(c)2012 MICHAL BLASZCZAK

Miód z cynamonem przynosi wspomnienie  babcinej szarlotki, pysznych domowych bułeczek  lub uwielbianego w dzieciństwie ryżu z jabłkami. To także słodki smak i zapach Świąt Bożego Narodzenia.   

(c)2012 MICHAL BLASZCZAK

Miód z kakao to najzdrowsza alternatywa dla czekoladowych kremów. Uwielbiają go maluchy. Doskonały na kanapkę , jako nadzienie do naleśników lub po prostu wyjadany łyżeczką prosto ze słoika. 

(c)2012 MICHAL BLASZCZAK

Miód z miętą orzeźwia i dodaje energii. Niezastąpiony do lemoniady! Karafka do obiadu pięknie urozmaica wspólne posiłki oraz wspomaga późniejsze trawienie. Polecany także dla przełamania smaku wytrawnych potraw i nadania świeżości sałatkowym sosom.

(c)2012 MICHAL BLASZCZAK

Miód z imbirem i czosnkiem to z pozoru kontrowersyjne połączenie słodyczy miodu, świeżości imbiru i ostrości czosnku, które  zachwyca wyrazistym smakiem. Polecany do sporządzania rozgrzewającej mikstrury z wodą lub mlekiem. W kuchni świetnie sprawdza się jako baza sosów, dresingów i marynat.

(c)2012 MICHAL BLASZCZAK

Miody są dostępne na stronie:

www.pasiekisadowskich.pl

(c)2012 MICHAL BLASZCZAK