Magda Gessler zaskoczyła ostatnio wszystkich, prezentując dużo szczuplejszą sylwetkę. Popularna polska restauratorka i jurorka przeszła spektakularną metamorfozę. I to zaledwie w ciągu dwóch miesięcy. Magda Gessler wyznała w rozmowie z "Fleszem", ile schudła i jak udało się jej to osiągnąć.
Już na pierwszy rzut oka widać, że Magda Gessler mocno schudła. Gwiazda przyznała w rozmowie z "Fleszem", że przez ostatnie dwa miesiące, podczas których, jak wszyscy Polacy, przebywała w izolacji domowej, schudła prawie 10 kilogramów.
Magda Gessler przyznała również, że za namową swojego syna, Tadeusza, już półtora roku temu zmieniła swój sposób odżywania. Gwiazda od tego czasu praktycznie całkowicie wyeliminowała ze swojej diety mięso.
Pozwalam sobie na nie tylko raz w tygodniu. Kiedy nie pracuję i mogę zarządzać własną dietą, jem cztery lekkie posiłki dziennie, głównie warzywa z dodatkiem kwiatów i ziół z mojego ogrodu. Co dwie godziny wypijam szklankę ciepłej wody z cytryną, zaparzam też czarną herbatę z dużą ilością mięty i piję werbenę.
– mówi Magda Gessler w rozmowie z "Fleszem".
Kolejną zmianą w diecie Magdy Gessler było ograniczenie również pieczywa, w tym z białych bułek, pszennych chlebów oraz bagietek. Jak przyznaje gwiazda, pozwala sobie tylko na jedną kromkę dziennie i to chleba pytlowego, który przygotowywany jest na zakwasie żytnim.
Moim ukochanym sportem jest praca. Właśnie otworzyliśmy 10 kawiarni Ice Queen Magda Gessler Cafe, w których serwujemy kawę, czekoladki i moje lody.
- odpowiada Magda Gessler, zapytana o to, czy uprawia dodatkowo jakiś sport.