Makijaż rodem z lat 90. wraca do łask. To hit lata 2023, podpowiadamy jak go wykonać

Latte makeup to jeden z największych trendów makijażowych tego lata. Lansuje go między innymi modelka i influencerka Hailey Bieber. W takim makijażu dominują brązowe tony. Podpowiadamy krok po kroku, jak go wykonać.

Latte makeup to makijaż zdominowany przez różne odcienie brązu. Obecnie w mediach społecznościowych, między innymi na TikToku i Instagramie, możemy znaleźć wiele filmów instruktażowych, których autorki i autorzy pokazują krok po kroku, jak go wykonać.

Zobacz wideo Makijażystka o kosmetykach, które odejmą ci lat:

Makijaż rodem z lat 90. wraca do łask

Nie jest tajemnicą, że trendy lubią wracać. Makijaże w stylu latte makeup cieszyły się ogromną popularnością w latach 90. ubiegłego wieku. Teraz dzięki influencerkom takim jak m.in. Hailey Bieber jest to jeden z największych trendów tego lata. - W latte makeup chodzi o brązowe tony. Kojarzą się one ze stylem glamour oraz luksusem, a jednocześnie z minimalistyczną prostotą - powiedziała wizażystka Elanna Pecherle.

 

Latte makeup krok po kroku

Jak wykonać taki makijaż? Zaczynamy oczywiście od pielęgnacji. Jak często podkreślają makijażyści, jest to najlepsza baza pod makeup. Dlatego też nigdy nie powinniśmy zapominać o tym kroku. Odczekujemy kilka minut i nakładamy krem bb. W celu zakrycia niedoskonałości możemy użyć korektora. Następny krok to bronzer w kremie. Nakładamy go na czole przy linii włosów, pod kośćmi policzkowymi oraz na linii żuchwy. Całość lekko pudrujemy. Doskonałym uzupełnieniem makijażu twarzy będzie nałożenie rozświetlacza na kościach policzkowych.

Przechodzimy do oczu. Na całą powiekę nanosimy cielisty cień. Następnie załamanie zaznaczamy kolorem brązowym. Możemy także nanieść na ruchomą powiekę rozświetlacz. Na koniec tuszujemy rzęsy czarną maskarą. Został nam jeszcze makijaż ust. Najpierw obrysowujemy je konturówką w odcieniu nude. Następnie na wargi nakładamy bronzer w kremie. Na sam koniec pokrywamy je błyszczykiem (najlepiej transparentnym).

Więcej o: