Jeśli należysz do tego grona kobiet, które w naturalny sposób chcą poprawić rozmiar i kształt biustu, lub zwyczajnie chcesz utrzymać go jak najdłużej w dobrej kondycji, przychodzimy z kilkoma sposobami na ich naturalne powiększenie. Te metody - stosowane regularnie - sprawią, że twój biust będzie prezentował się świetnie.
To banalny trik, ale naprawdę działa. Wiele kobiet nie zwracając uwagi na swoją postawę sprawia, że biust optycznie wydaje się mniejszy. Dobra postawa to postawa do tego, by piersi wyglądały na większe i bardziej jędrne. Kontroluj się, nie garb i chodź prosto, a różnica będzie widoczna natychmiast.
Jeśli zależy ci na jędrnym biuście, to powinnaś zadbać również o niego podczas treningu. Ćwiczenia z obciążeniem na klatkę piersiową wpłyną na rozbudowę mięśni sprawiając, że twój biust urośnie i będzie wydawał się pełniejszy. Jednym z lepszych ćwiczeń na klatkę, które możesz robić w domu to pompki. Wykonuj 3 zestawy po 20 powtórzeń na szerokim rozstawieniu rąk, minimum 3 razy w tygodniu.
Masaż biustu to niedoceniany sposób na skuteczne ujędrnienie skóry na biuście. Im częściej się go wykonuje, tym lepsze przynosi efekty. Pamiętaj jednak, że taki masaż nie powinien być bolesny. Masując wykonuj delikatnie ruchy w kierunku pach, nie naciągając przy tym skóry ani brodawek.
Kremy ujędrniające lub nawilżające, a także preparaty powiększające biust to również świetny dodatek wspomagający. Choć cudów nie zdziałają, to mogą znacznie poprawić kondycję skóry na biuście. Aby wzmocnić działanie kremów warto połączyć je z masażem.
Nie da się ukryć, że dieta redukcyjna nie służy biustom. Aby naturalnie zwiększyć rozmiar biustu, warto od czasu do czasu przejść na zdrową dietę z dodatnim bilansem kalorycznym. Sposobem, który pozwoli ci powiększyć nieco biust, jest również zadbanie o źródła fitoestrogenu w diecie. To związki, które działają podobnie jak estrogeny, czyli żeńskie hormony odpowiedzialne m.in. za rozwój piersi. Najbogatszym źródłem fitoestrogenów są nasiona roślin strączkowych, w tym soczewica, soja oraz ich przetwory. Ponadto, doskonałym źródłem tych związków jest także szpinak, orzechy ziemne, kiełki lucerny, brokuły, brukselka czy szpinak.