Wartość odżywcza:
Energia: 2148 kcal
Białko: 130 g
Tłuszcz: 65 g
Węglowodany: 257 g
ŚNIADANIE
Sałatka z warzywna z tuńczykiem (519 kcal)
Bułka pszenna zwykła 1 sztuka (50 g)
Papryka czerwona 1 sztuki (100 g)
Papryka żółta 1 sztuki (100 g)
Kapusta pekińska 1 szklanka poszatkowanej (90 g)
Tuńczyk w sosie własnym 4 łyżki (120g)
Olej rzepakowy 1 łyżka (13 g)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 2 łyżki (30 g)
Sok wielowarzywny 1 szklanka (250 g)
II ŚNIADANIE
Pomarańcza. i sok grejpfrutowy (210 kcal)
Pomarańcza 1 szuka (250 g)
Sok grejpfrutowy 1 szklanka (250 g)
Wołowina pieczona z pieczarkami, marchewką i czosnkiem (753 kcal)
Składniki i przygotowanie:
Wołowina 200 g
Pieczarki 5 małych (185 g)
Marchew 1 sztuka (100 g)
Czosnek 1 ząbek (7 g)
Fasolka szparagowa (może być mrożona) 300 g
Cząber do smaku
Sól
Ziemniaki 3 sztuki (300 g)
Pietruszka natka 2 łyżeczki
Sok z czarnej porzeczki 1 szklanka
1. Mięso umyć, osuszyć, posmarować przepołowionym czosnkiem, posypać cząbrem i upiec razem z pieczarkami
2. Ugotować ziemniaki i fasolkę.
3. Marchewkę zetrzeć na tarce i wymieszać z natką
PRZEKĄSKA
Sałatka z pomidorów, ogórka i rukoli (290 kcal)
Pomidor 2 sztuki (260 g)
Ogórek kwaszony 1 duży (100g)
Rukola garść (40 g)
Olej lniany 2 łyżki (26 g)
KOLACJA
Gotowana brukselka z orzechami i olejem (376 kcal)
Składniki i przygotowanie:
Chleb Graham 2 kromki (80 g)
Brukselka (może być mrożona) 200 g
Orzechy włoskie 2 sztuki (12 g)
Olej rzepakowy 1 łyżeczka (5 g)
Ugotowaną brukselkę polać uprażonymi na oleju orzechami.