Przepisy na sałatki z warzywami z puszki
Składniki na sałatkę: * 1 puszka papryki trójkolorowej (np. marki Sandra) * 1 puszka kukurydzy (np. marki Sandra) * pół słoika zielonych oliwek * zielona sałata
Składniki na sos: * 4 łyżki jogurtu naturalnego * 1 łyżka oliwy z oliwek * 2 łyżki soku z cytryny * 4 łyżki majonezu * 1 ząbek czosnku * szczypta tymianku * sól i pieprz
Przygotowanie: Sałatę dokładnie myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Następnie odcedzamy kukurydzę i trójkolorową paprykę, a oliwki kroimy na połowę. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy. Do osobnego, mniejszego naczynia przelewamy jogurt naturalny, oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz dodajemy majonez i jeden ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Zawartość doprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy, aż do powstania sosu, którym polewamy składniki w misce. Gotową sałatkę przed podaniem wkładamy na pół godziny do lodówki.
Sałatka z kolorową papryką materiały prasowe
materiały prasowe
Składniki: * 1 puszka czerwonej fasoli (np. marki Sandra) * 1 puszka kukurydzy (np. marki Sandra) * 200 g szynki * 200 g żółtego sera * 7 ogórków konserwowych * 1 por * 6 łyżek majonezu * szczypta papryki w proszku * sól i pieprz
Przygotowanie: Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę, ser żółty i ogórki konserwowe kroimy w kostkę, a białą część pora w pół plasterki. Wszystkie składniki łączymy ze sobą wrzucając je do miski. Następnie dodajemy paprykę w proszku, sól, pieprz, majonez i dokładnie mieszamy. Przed podaniem sałatkę schładzamy przez kilka minut w lodówce.
Sałatka z czerwoną fasolą materiały prasowe
materiały prasowe
Smacznego!
Marka Sandra od niemal 20 lat zdobywa zaufanie konsumentów, oferując przetwory z owoców i warzyw, które rosną tam, gdzie natura stworzyła dla nich najlepsze warunki. Dojrzewają w słońcu Europy Kontynentalnej, strefy Śródziemnomorskiej, Ameryki Południowej oraz Dalekiego Wschodu. Wyselekcjonowane, świeże warzywa i owoce, natychmiast po zbiorze, trafiają do opakowań. Naturalny smak i aromat przyłapany w pełnym rozkwicie zostaje natychmiast utrwalony w szczelnym opakowaniu dla zachowania świeżości. Bez dodatków konserwantów, zachowują większość swych właściwości, by trafić na stoły polskich konsumentów.
Produkty Sandry są dostępne w wielu wariantach opakowań. Oferujemy produkty zarówno dla detalu, jak i gastronomii. Warzywa i owoce Sandry są doskonałym dodatkiem do potraw lub składnikiem do ich przygotowania, ale mogą też być użyte samodzielnie, jako przekąska lub deser.
Więcej informacji na temat produktów Sandry, znaleźć można na stronie producenta