Składniki: . 1 kapsułka kawy Envivo Lungo . 120 ml mleka . śmietanka . 10 ml syropu karmelowego . cukier trzcinowy . 1 mały banan
Przygotowanie: . Przygotuj kawę Envivo Lungo w postaci lungo (110 ml) w kubku. Dodaj 20 ml śmietanki. W spieniaczu do mleka spień 120 ml mleka razem z 10 ml karmelowego syropu i dodaj mleczną piankę do kubka. Posyp cukrem trzcinowy wierzch napoju, a następnie ułóż na nim pokrojonego w cienkie plastry banana, wcześniej podpieczonego w piekarniku.
DESER BANANOWO-KARMELOWY materiały prasowe
materiały prasowe
Składniki: . 1 kapsułka kawy Envivo Lungo . 1 łyżeczka kremu ciasteczkowego . 120 ml mleka . 20 ml syropu cynamonowego . 1 laska cynamonu do dekoracji
Przygotowanie: . Włóż łyżeczkę kremu ciasteczkowego do filiżanki lungo. Przygotuj w niej kawę Envivo Lungo w postaci lungo (110 ml) i wszystko wymieszaj. Spień 120 ml mleka razem z 20 ml syropu cynamonowego i przelej do filiżanki. Udekoruj laską cynamonu.
CYNAMONOWY RARYTAS materiały prasowe
materiały prasowe
Składniki: . 1 kapsułka kawy Envivo Lungo . Kostka cukry trzcinowego . bitter aperitif . Czarny pieprz . Kostki lodu . limonka . woda mineralna (musująca) . 1 wiśnia odmiany griotte . pokruszony lód
Przygotowanie: . Włóż kostkę cukru trzcinowego do szklanki do latte. Zalej ją bitter aperitifem i mieszaj, dopóki cukier całkowicie się nie rozpuści. Posyp szczyptą czarnego, zmielonego pieprzu. Następnie wypełnij szklankę dużymi kostkami lodu. Pokrój limonkę w cienkie plastry i dodaj pięć z nich do napoju i wymieszaj je delikatnie o ścianki szklanki. Z pozostałej części limonki wyciśnij sok i dodaj napoju. Wlej 40 ml wody mineralnej do naczynia i wszystko wymieszaj. Włóż wiśnię i na końcu dodaj przygotowaną wcześniej, wystudzoną kawę Envivo Lungo.
KOKTAJL OLD CLASSIC ENVIVO materiały prasowe
materiały prasowe
Składniki: . 1 kapsułka kawy Envivo Lungo . 40 ml pikantnego syropu Hot Spicy . 1 kostka czekolady . śmietanka . 1 czerwona papryczka chilli do dekoracji
Przygotowanie: . Przygotuj kawę Envivo Lungo w postaci lungo w większej filiżance. Wymieszaj 40 ml pikantnego syropu z 50 ml śmietanki, by stworzyć krem chantilly i wypełnij nim filiżankę. Zetrzyj kostkę czekolady i posyp nią wierch napoju, a następnie całość udekoruj papryczką chilli.
PIKANTNA KAWA VIENNOIS materiały prasowe
materiały prasowe
***
Nestlé Nespresso SA jest pionierem i liderem rynku najwyższej jakości porcjowanej kawy premium. Spółka Nespresso z siedzibą w Lozannie, Szwajcaria, obecna jest w 64 krajach i zatrudnia ponad 12.000 pracowników. W 2015 roku spółka zarządzała globalną siecią sprzedaży detalicznej liczącą ponad 450 butików. Więcej informacji pod adresem: www.nespresso.com