Hochland smakuje wszędzie!

W sezonie wakacyjnym korzystamy z uroków lata i chętnie wypoczywamy na świeżym powietrzu. Podczas pikników i wycieczek warto zadbać o urozmaicone, apetyczne przekąski, które dopełnią beztroskie chwile relaksu. Każdy posiłek na łonie natury zamieni się w prawdziwą ucztę smaków, jeśli towarzyszyć mu będą sery topione w krążkach Hochland – bo Hochland smakuje wszędzie!

Niezależnie od tego, czy wybierzemy się na weekend „za miasto”, pojedziemy na rodzinny piknik czy długą wyprawę w góry bądź nad morze, pod ręką zawsze dobrze mieć coś do przekąszenia. W letnim menu liczy się przede wszystkim wygoda, łatwość przygotowania i różnorodność smaków – w końcu wakacje to czas relaksu i przyjemności! Hochland już od ponad 20 lat oferuje bogaty wybór serków topionych w kultowych trójkącikach, dzięki którym szybko można przygotować smakowite kanapki, dipy i inne kreatywne przekąski. Wygodne i poręczne opakowania w formie krążków możemy zabrać ze sobą do torby lub plecaka i w każdej chwili przygotować pyszną kanapkę. Delikatne i aromatyczne serki podbijają nasze podniebienia i kuszą wyjątkowymi kompozycjami przypraw, ziół i naturalnych składników.

W tym roku w kremowych serkach będą mogli rozsmakować się wszyscy uczestnicy cyklu pikników „Hochland smakuje wszędzie!”. W lipcu i sierpniu Hochland odwiedzi największe miasta w całej Polsce oraz nadmorskie miejscowości, gdzie będzie można posmakować kanapek z serkami. Łącznie ponad 100 tyś. osób otrzyma pyszne kanapki z serkami Hochland! Licznym degustacjom będzie towarzyszyć strefa relaksu, gdzie odpoczywając na kocykach i leżakach goście poczują prawdziwie wakacyjny klimat.

Od 1 lipca do końca sierpnia potrwa także konkurs konsumencki, w którym do wygrania będą atrakcyjne nagrody, m.in. tablety. Konkurs będzie organizowanym na profilu Hochland na Facebooku (www.facebook.com/Hochland.ser) i będzie zachęcał konsumentów do zabrania krążka Hochland na wypoczynek na świeżym powietrzu.

Ser topiony śmietankowy w krążku

Idealny do przygotowania pysznych kanapek o wyrazistym, ale delikatnym smaku. Jedno okrągłe opakowanie wystarczy na niejedną wycieczkę!

cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony śmietankowy w krążkuSer topiony śmietankowy w krążku materiały prasowe

Ser topiony z szynką w krążku

Jeżeli nie można się zdecydować pomiędzy serem, a szynką na pieczywie – warto wypróbować kuszące połączenie obu! To idealne rozwiązanie pełne wyśmienitego smaku!

cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony z szynką w krążkuSer topiony z szynką w krążku materiały prasowe

Ser topiony z ziołami w krążku

Jeśli uwielbiasz wyrazisty smak i aromat przypraw, koniecznie spróbuj trójkącików topionego sera Hochland z ziołami. Ta pachnąca, aromatyczna kompozycja doda smaku Twojej kanapce.

cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony z ziołami w krążkuSer topiony z ziołami w krążku materiały prasowe

Ser topiony Mixtett w krążku

Wyjątkowe smaki: z aromatycznymi ziołami, z wyrazistą papryką oraz delikatny śmietankowy - to gwarancja, że każda kanapka będzie niezapomnianym kulinarnym przeżyciem. A to wszystko w jednym krążku!

cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony Mixtett w krążkuSer topiony Mixtett w krążku materiały prasowe

 Ser topiony Sortett w krążku

8 pysznych trójkącików serów topionych Hochland: z dużymi kawałkami szynki, z aromatyczną papryką i delikatnym śmietankowym - to właśnie wspaniały mix Sortett. Dzięki tej niepowtarzalnej kombinacji każda kanapka to inna niezapomniana kulinarna przygoda!

cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony Sortett w krążkuSer topiony Sortett w krążku materiały prasowe

Ser topiony Tercett w krążku

Tercett to wyraziste składniki! W jego skład wchodzi najwyższej jakości Emmentaler o łagodnym smaku, pyszne i wyraziste salami oraz świeży szczypiorek z cebulą. Każdy znajdzie coś dla siebie!

cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony Tercett w krążkuSer topiony Tercett w krążku materiały prasowe

Ser topiony Kwartett w krążku

Trójkąciki ze świeżym ogórkiem i koperkiem, wyśmienitymi borowikami, słodkim Maasadamerem i delikatnym Śmietankowym serem Hochland - oto składniki, wchodzące w zgrany Kwartett serów topionych.

cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony Kwartett w krążkuSer topiony Kwartett w krążku materiały prasowe

Ser topiony w krążku Cztery sery

Ser topiony niejedno ma imię: Cheddar jest intensywny, Maasdamer słodki, Gouda wędzona wyrazista, zaś Emmentaler łagodny. Można mieszać wszystkie smaki ze sobą w dowolnej kolejności i sprawdzać, która kombinacja najbardziej przypadnie do gustu.

cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony w krążku Cztery serySer topiony w krążku Cztery sery materiały prasowe

Ser topiony w krążku Grzybobranie

Kremowy i pyszny zestaw serków topionych w trzech wyjątkowych smakach - z Pieczarkami, z Kurkami i z Borowikami. Wyjątkowo delikatna konsystencja i niepowtarzalny aromat, która przenosi prosto w pachnące grzybami lasy!

cena: 4,99 zł/200 g

Ser topiony w krążku GrzybobranieSer topiony w krążku Grzybobranie materiały prasowe

Na kulinarne wycieczki zaprasza mistrz kuchni - Marcin Budynek, autor przepisów z serami topionymi Hochland. Inspiracją do ich stworzenia jest okres wakacyjny, w którym podróżujemy, organizujemy pikniki i wypoczywamy na świeżym powietrzu. Różnorodne i łatwe do przygotowania przepisy możemy wykorzystać gdziekolwiek jedziemy, bo Hochland smakuje wszędzie!

Bułka z ziarnami serkiem, pieczoną papryką i wędzoną szynką

Składniki:

.         4 bułki z ziarnami (słonecznik, dynia)

.         4 trójkąciki sera topionego z papryką Hochland

.         1 papryka czerwona

.         1 papryka żółta

.         8 cienkich plastrów wędzonej szynki (najlepiej jagnięcej)

.         kiełki groszku

Sposób wykonania:

Papryki pieczemy w piekarniku lub opalamy nad ogniem do uzyskania czarnej skórki. Następnie zawijamy w folie lub wkładamy do woreczka na ok. 5 min. Ściągamy z papryki skórkę, usuwamy pestki i kroimy w paski lub plasterki. Połówki bułek smarujmy serkiem paprykowym, następnie układamy paprykę, cienkie plasterki szynki i kiełki groszku.

Tortille z ogórkiem, miętą i czarnuszką

Składniki:

.         4 tortille pszenne

.         4 trójkąciki sera topinego ze szczypiorkiem i cebulą Hochland

.         ogórek zielony pocięty w długie wstążki

.         6 ćwiartek pomidora malinowego bez skórki

.         10 listków mięty

.         środkowe liście sałaty masłowej

.         czarnuszka

Sposób wykonania:

Placki tortilli delikatnie smarujemy wodą, a następnie bardzo dokładnie rozsmarowujemy serek ze szczypiorkiem i cebulą, następnie posypujemy go drobno posiekanymi liśćmi mięty. Na plackach układamy wstążki ogórka, pomidory i liście sałaty. Przyprawiamy czarnuszką i formujemy roladkę.

Bułka maślana z roladkami z gotowanej szynki i rzodkiewki

Składniki:

.         4 bułki maślane

.         4 trójkąciki sera topionego z szynką Hochland

.         8 plastrów szynki gotowanej

.         4 rzodkiewki starte na tarce

.         1 drobno posiekanego pęczka pietruszki

.         sałata rzymska

Sposób wykonania:

Ser topiony mieszamy z rzodkiewką i pietruszką (opcjonalnie możemy doprawić pieprzem). Przygotowaną pastą smarujemy plastry szynki i zwijamy w roladki, które następnie układamy w bułce maślanej na liściu sałaty.

Paluchy razowe z rybą wędzoną i marynowanym ogórkiem

Składniki:

.         4 paluchy razowe

.         8 serków topionych śmietankowych Hochland

.         300 g ryby wędzonej (makrela, łosoś, halibut, dorsz itp. można ewentualnie użyć tuńczyka w puszce)

.         duży ogórek zielony obrany i pozbawiony pestek

.         50 ml sosu sojowego

.         1 łyżeczka cukru

.         szczypta soli

.         sałata radiccio

.         1 cytryna

.         gałązki kopru

Sposób wykonania:

Ogórka tniemy w cienkie półksiężyce doprawiamy cukrem, solą i sosem sojowym. Odstawiamy go na 15 min. Każdą połówkę palucha razowego smarujemy jednym trójkącikiem sera, następnie układamy pociętą w drobne paski sałatę radiccio, którą skrapiamy sokiem z cytryny. Na sałacie układamy rozdrobnioną rybę, marynowanego ogórka i gałązkę kopru.

Smacznego!