Serowy foodtruck Hochland będzie odwiedzać miasta w całej Polsce. W jesienno-zimowym otoczeniu, podczas imprez i koncertów, w kurortach zimowych i na stokach narciarskich serwowane będą kanapki z serkami Hochland „Na gorąco!”, ale także pozostałymi serami topionymi i żółtymi z portfolio Hochland. Wszysycy fani, którzy kupią wyśmienite przekąsk z foodtrucka przyczynią się do wsparcia Fundacji WOŚP. Szczegóły na profilu FB „Hochland - To jest pyszne!”.
Gorące wsparcie Hochland nie może odbyć się bez serów „Na gorąco!”. Te wyjątkowo smaczne sery do zapiekania z pewnością trafią w gusta wszystkich uczestników zaplanowanych imprez i koncertów. Pyszne plastry oraz duża ilość dodatków sprawiają, że Hochland „Na gorąco!” mają intensywny zapach i bogaty smak. Jeden plaster wystarczy, żeby przygotować wyrazistego i smacznego tosta zaledwie w kilka minut! Linia produktów jest dostępna w urozmaiconych, popularnych i lubianych wariantach smakowych: z szynką i pieczarkami, z pomidorami i ziołami oraz z salami i chili.
Hochland włączy się w 25. Finał WOŚP materiały prasowe
Produkty z oferty Hochland zawsze były i pozostają blisko konsumentów. Towarzyszą im na co dzień, pomagają szybko przygotować pyszne posiłki i są wszędzie tam, gdzie dzieje się coś inspirującego i dobrego! Dlatego dzięki plastrom „Na gorąco!” oraz akcji z foodtruckiem – łącząc przyjemne z pożytecznym – Hochland w oryginalny sposób wesprze 25. Finał WOŚP. Pieniądze zbierane podczas Finału zostaną przeznaczone na zakup urządzeń medycznych dla oddziałów ogólnopediatrycznych oraz zapewnienie godnej opieki medycznej seniorów.
Zaangażowanie Hochland w 25. Finał WOŚP będzie komunikowane w całej Polsce. Na opakowaniach serków Hochland "Na gorąco!" pojawią się specjalne oznaczenia z charakterystycznym logo Fundacji. Oprócz tego, w listopadzie w prasie branżowej zaplanowano kampanię reklamową, a następnie przewidziana jest kampania w telewizji, prasie, kinie, internecie, komunikacja POS oraz działania PR.
Za kreację odpowiada Just, za produkcję spotu Grasp Group, zakupem mediów zajęły się Zenith, Grasp Group i Media Republic, projekt foodtrucka prowadzi K&Y, a działania PR koordynuje Quality PR.
****************************************************************************************************
Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy to ciesząca się największym zaufaniem społecznym organizacja pozarządowa w Polsce. Założona została w 1993 roku i od tego czasu co roku, w drugą niedzielę stycznia, organizuje zbiórkę pieniędzy, która nazywa się Finałem WOŚP. Za zebrane środki Fundacja WOŚP kupuje i przekazuje w darze szpitalom dziecięcym w Polsce najnowocześniejszy sprzęt medyczny. Dziś sprzęt zakupiony przez WOŚP jest podstawą nowoczesnego wyposażenia wszystkich szpitali, w których leczy się dzieci w Polsce. Do tej pory Fundacja zebrała i przeznaczyła na wsparcie dla szpitali ponad 720 mln złotych.
Hochland Polska należy do Grupy Hochland, której centrala - spółka Hochland SE, mieści się w Heimenkirch w Niemczech, zatrudnia około 4200 pracowników w kilku państwach, osiąga łączny obrót na poziomie ponad 1 mld Euro rocznie. Firma Hochland jest obecna na polskim rynku od początku lat 90-tych, przyczyniła się istotnie do rozwoju rynku mleczarskiego w Polsce, wykreowała szereg nowych kategorii, rozwinęła aktywną komunikację z konsumentami wpływając na zmiany nawyków żywieniowych. Do portfela marek dostępnych w Polsce należą najpopularniejsze sery - Hochland, Almette, Valbon.
Sery Hochland „Na gorąco!” to doskonała baza do przygotowania wielu wyśmienitych, chrupiących przekąsek. Kanapka na ciepło, zapiekanka i tost to propozycje, które rozgrzeją serca wszystkich smakoszy!
Hochland włączy się w 25. Finał WOŚP materiały prasowe
Mega kanapka na ciepło
Składniki:
· Ciabatta
· 4 plastry sera Hochland „Na gorąco!” z pomidorami i ziołami
· garść świeżych liści szpinaku
· 4 plastry boczku
· 1 łyżeczka płaska cukru trzcinowego
· 2 łyżki pesto
· 2 łyżeczki masła
· łyżeczka czosnku w płatkach
Sposób przygotowania:
Masło wymieszać z pokruszonym czosnkiem, posmarować dwie połówki ciabatty. Boczek oprószyć cukrem i usmażyć na chrupko na rozgrzanej patelni. Na kanapkach ułożyć kolejno szpinak, boczek, polać pesto, ułożyć po dwa plasterki sera na każdej kanapce i wstawić na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
Zapiekanka „Ale finał!”
Składniki:
· ½ wiejskiej bagietki przekrojonej wzdłuż na pół
· 4 plastry sera Hochland „Na gorąco!” z szynką i pieczarkami
· 1 pojedyncza pierś z kurczaka, niewielka
· 4 plastry ananasa
· świeżo mielony pieprz
· łyżka masła
· 1 mały por, jasna część, pokrojony w cienkie plastry
· sól
sos:
· 2 łyżki kremowej łagodnej musztardy
· 1 łyżka miodu
· kilka kropel soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Pierś oczyścić i opłukać, jeszcze mokrą oprószyć solą i pieprzem, zawinąć luźno w papier do pieczenia i ułożyć w formie do pieczenia, piec 25 minut w 190°C. Odstawić. Plastry ananasa oprószyć obficie pieprzem i usmażyć z obu stron na maśle.
Z podanych składników utrzeć sos, połowę rozsmarować na bagietce. Ułożyć sos i pierś pokrojoną w plastry oraz ananasa. Całość przykryć serem i zapiekać 6-8 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C. Po upieczeniu pokropić pozostałym sosem.
Siema tost!
Składniki:
· chleb tostowy pełnoziarnisty
· ser Hochland „Na gorąco!” z salami i chili
· puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
· 1 łyżka oliwy z oliwek
· 1 łyżeczka ostrej papryki lub pieprzu cayenne
· 1 awokado, pokrojone w drobne plastry
· sok z połowy limonki
· kilka listków kolendry
sos
· kilka łyżek jogurtu greckiego
· szczypta soli
· 1 łyżka posiekanej kolendry
Sposób przygotowania:
Tuńczyka odsączyć, wymieszać z oliwą i papryką. Awokado obficie skropić sokiem z limonki. Na tostach układać po łyżce tuńczyka, plastry awokado, listki kolendry i plaster sera Hochland „Na gorąco!”. Przykryć drugą kromką i zapiekać tosty w tostownicy. Z podanych składników zrobić sos i podawać do maczania gorących tostów.
Opcjonalnie można dodać do tostów ziarna słodkiej kukurydzy.
Smacznego!