Wiosenny relaks w pysznym wydaniu. Czas na gofry!

Gofry do niedawna były kojarzone wyłącznie z wakacyjnymi budkami wypełnionymi butelkami bitej śmietany. Czas obalić ten kulinarny stereotyp. Ich pyszną i zdrową wersję możemy robić każdego dnia we własnym domu. Wystarczy dobry przepis i niezawodna gofrownica. Marka MPM przedstawia model MGO-31M. Urządzenie posiada komfortową technologię PIRAMID SYSTEM oraz niezwykły system dozowania ciasta, który zachęca do włączania gościnności. Przekonaj się sama!

Z nową gofrownicą MGO-31M każdy będzie mógł włączyć gościnność w swoim domu.
Technologia PIRAMID SYSTEM pozwala w kilka chwil przygotować 4 porcje trójkątnych
smakołyków, a płyta ze stali nierdzewnej pokryta nieprzywierającą powłoką, dba o to, aby
wypieki z łatwością odchodziły od formy. Precyzyjny system dozowania i rozprowadzania
masy sprawia, że spływa ona po stożkowych płytach i nie wylewa się podczas pieczenia.
Dzięki przemyślanym rozwiązaniom nie marnuje się nawet najmniejsza ilość ciasta, które
dozowane jest z dużą dokładnością. Co więcej, urządzenie, wyposażono w lampkę
kontrolną stanu pracy oraz termostat, który w rzeczywistym czasie reguluje temperaturę.


Przygotowywanie gofrów w takim wydaniu może być interesującą atrakcją dla najmłodszych i świetnie sprawdzi się podczas kuchennych posiedzeń z przyjaciółmi.
Złociste, chrupiące gofry ucieszą wszystkich, od rozkosznych maluchów po dojrzałych fanów pysznej kuchni. Najmłodsi na pewno będą zachwyceni wersją z kremowym serkiem
i soczystymi owocami. Amatorom bardziej wytrawnych smaków do gustu przypadną
z pewnością gofry jaglane, które stanowią ciekawą propozycję dla osób poszukujących
nowych inspiracji w kuchni.


Gofrownica MGO-31M pozwala cieszyć się niezwykłymi chwilami w gronie najbliższych.
Niezależnie od okazji, pyszne gofry, będą idealnie pasować do domowej atmosfery.
Nadszedł czas apetycznych spotkań i włączania gościnności.


Gofrownica MGO-31M – cena 199 złotych brutto


#Włącz gościnność i wypróbuj nasze propozycje kulinarne na gofry wykonane w
gofrownicy MPM


Wiosenne gofry z owocami
Ciasto (porcja dla 4 osób):
1/2 litra kefiru naturalnego
2 jajka
4 łyżki (kopiaste) mąki pszennej
3 łyżki orzechów zmielonych (na mączkę)
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
4 krople aromatu pomarańczowego
szczypta soli
Dodatki:
300 g serka mascarpone
100 g jogurtu greckiego
1 laska wanilii
1 łyżka cukru pudru
ulubione owoce sezonowe, np. truskawki i kiwi
dodatkowo olej do posmarowania gofrownicy MPM
Wykonanie:
1. Na dobry początek, za pomocą rózgi bądź miksera, dokładnie wymieszaj
następujące składniki: kefir, jajka, mąkę (przesianą) i mąkę orzechową.
2. Odstaw ciasto na 15 minut – pozwól mu na chwilę relaksu.
3. Pokrój ulubione owoce.
4. Czas na laskę wanilii – przedziel ją na pół i przy pomocy noża wydobądź z niej
nasionka.
5. Serek mascarpone, jogurt grecki, cukier puder oraz nasionka z wanilii zmiksuj na
puszysty krem. Możesz włożyć go na 10 minut do lodówki, ale nie musisz.
6. Nasmaruj górną i dolną płytę grzejną olejem (użyj pędzelka, będzie wygodniej).
7. Do dzieła! Zamknij gofrownice MGO-31 M od marki MPM, włącz do prądu i gdy
zaświeci się zielone światełko, przy pomocy specjalnej nakładki i dozownika wlej
porcję ciasta. Uważaj: nie może być zbyt gęste. W razie gdyby takie było,
rozcieńcz je mlekiem.
8. Piecz pyszne gofry ok. 7 minut unikając otwierania urządzenia przed czasem.
9. Możesz upieczone gofry podzielić na 4 części lub użyć powstały koszyczek.
Proste, prawda?
10. Na koniec ozdób gofry kremem oraz owocami i włącz gościnność! Zrób
przyjemność swoim najbliższym, w najsłodszy sposób.


Wytrawne gofry ze szparagami
Ciasto (porcja dla 2 osób):
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
1 jajko
2 łyżki mąki jaglanej (można przy pomocy silnego malaksera zmielić kaszę jaglaną)
garść szpinaku baby
1 łyżka nasion siemienia lnianego
szczypta soli
szczypta pieprzu
Dodatki:
 2 jajka
szparagi
pomidory
ewentualnie inne ulubione warzywa
świeża bazylia i koper
kiełki, np. rzodkiewki (lub inne pikantne)
2 łyżki octu
1/2 łyżeczki soli
dodatkowo olej do posmarowania gofrownicy MPM
Wykonanie:
1. Zaczynamy! Mleko, wodę jajko, mąkę i szpinak zmiksuj.
2. Dodaj siemię lniane, sól, pieprz. Wymieszaj. Odstaw na 15 minut.
3. Pędzelkiem nasmaruj górną i dolną płytę grzejną olejem.
4. Zamknij gofrownice MGO-31 M od marki MPM, włącz do prądu i gdy zaświeci się
zielone światełko, przy pomocy specjalnej nakładki i dozownika wlej porcję ciasta.
Ciasto nie może być bardzo gęste. W razie gdyby takie było, to rozcieńcz je mlekiem.
5. Piecz masę przez 7 minut unikając otwierania urządzenia przed czasem.
6. Czas na dodatki. Przygotuj jajka poszetowe. W tym celu zagotuj w niewielkim garnku
wodę, dodaj ocet i sól. Jajka pojedynczo wbij ostrożnie do miseczki. Przy pomocy
rózgi utwórz wir w garnku i w niego wlej ostrożnie 1 jajko. Gotuj je ok. 2 minuty.
7. Szparagi pokrój i zblanszuj w wodzie po jajkach.
8. Awokado przekrój na pół, pozbądź się skórki oraz pestki. Pokrój.
9. Ułóż w miseczkach gofrowych awokado i jajko (natnij je, aby wypłynęło żółtko). Dodaj
ulubione warzywa i ciesz się smakiem doskonałych, wytrawnych, gofrów. Pamiętaj,
że najlepiej smakują w towarzystwie. #Włącz gościnność!
Miłego relaksu – smacznego!