Płyty indukcyjne Amica doskonale odnajdą się zarówno w klasycznym, jak i nowoczesnym wnętrzu. Każdej kuchni nadadzą dodatkowego blasku. Prosta forma, klasyczna czerń, a także nowoczesna biel oferowana w takich modelach jak PI6144NSTK X-TYPE idealnie zestawią się zarówno w granitowym, jak i drewnianym blatem. Inwestycja w tego rodzaju sprzęt do gotowania to zakup na lata, który tak szybko nie wyjdzie z mody. Piękny i użyteczny zarazem.
Nowoczesny wygląd to nie jedyny plus płyt indukcyjnych od Amica. Te niepozorne urządzenia kryją w sobie wszystko to, czego potrzebujesz na co dzień w kuchni. Płyta indukcyjna PI6144NSTK X-TYPE z kwadratowymi polami grzejnymi FlexiSpace zapewnia więcej miejsca na gotowanie i większą moc grzania. Proste funkcje, jak Hob&Go - automatyczna aktywacja pola, AutoBridge - automatyczne łączenie pól w jedno duże i CheckPot - sprawdzenie czy garnek nadaje się do indukcji, znacząco ułatwiają codzienność.
Ciekawą opcją, skracającą czas gotowania, jest PowerBooster, dzięki któremu doprowadzimy wodę do wrzenia w mniej niż 3 minuty! Amica oferuje także 3 gotowe programy przydatne na co dzień i ChildLock, a więc blokadę panelu sterowania, która uniemożliwia uruchomienie płyty lub zmianę jej ustawień małemu dziecku.
Różnorodność i dostępność sprzętu grzejnego może przytłaczać. Jak wśród takiej szerokiej oferty znaleźć piekarnik, który ułatwi twoją kuchenną rzeczywistość? Na jakie najpotrzebniejsze funkcje zwrócić uwagę podczas zakupów? Podpowiadamy w poniższym materiale.
Nowoczesny wygląd, klasyczne wykończenie i dotykowy programator to nie jedyne plusy piekarników Amica. BakingPro System™ to nowe funkcjonalności, które zasługują na szczególną uwagę przy kupnie nowego piekarnika. Nowa konstrukcja piekarników Amiki powstała z myślą o podniesieniu jakości wypieków.
Precyzyjna dystrybucja ciepła, stabilna temperatura, najszybszy nagrzew na rynku (150?C w 3 minuty), aż 6 poziomów pieczenia, większa blacha czy pojemność XXL (77l), pozwalają przygotować więcej, szybciej, lepiej i wygodniej. Absolutną nowością jest OpenUp! – automatycznie otwierane drzwi. Wystarczy delikatnie dotknąć uchwytu piekarnika, a drzwi otworzą się same. W najnowszej ofercie warto zwrócić uwagę na Steam System™, pozwalający na pieczenie i gotowanie parowe w technologii FullSteam lub SoftSteam, odpowiadające na różne potrzeby.
Piekarnik parowy FullSteam to opcja dla fanów gotowania i pieczenia na parze. Specjalnie zaprojektowany generator dozuje parę podczas całego procesu pieczenia, a dodatkowe gotowe programy parowe, opracowane przez profesjonalnego kucharza, podpowiadają jakie dobrać idealne warunki pieczenia lub gotowania do wybranej potrawy. SoftSteam to rozwiązanie dla osób, które dopiero zaczynają przygodę z parą. Efekty pieczenia w obu rodzajach piekarnika będą jeszcze lepsze – chleb z chrupiącą skórką, puszyste i aksamitne ciasta oraz soczyste po podgrzaniu posiłki.