Dwór Czarneckiego to miejsce z 20-letnim doświadczeniem w obsłudze Gości na najwyższym poziomie. Wszystkich milusińskich ugości pysznym dziecięcym menu oraz zaprosi do specjalnie przygotowanego kącika zabaw. To wszystko w otoczeniu przyrody. Starszym Gościom Chef Kuchni zaserwuje m.in. ogórkowe gazpacho z miętą, filet z pstrąga łososiowego z sosem paprykowym, policzki wieprzowe z puree ziemniaczanym oraz ptysia z kremem pistacjowym i malinami.
W Il Calzone poczujecie się jak w sercu słonecznej Italii. Restauracja znajduje się w sąsiedztwie krakowskiego Starego Miasta oraz Zamku Królewskiego na Wawelu. Po rodzinnym spacerze warto wstąpić i skosztować festiwalowych pyszności. Do wyboru Gości jest menu wegetariańskie oraz mięsne. W opcji roślinnej są pieczone krążki z buraka i kaszy jaglanej, tofu w miodowo-balsamicznej glazurze z risotto, a na deser semifreddo kokosowe. Dla zwolenników mięsnych dań w menu B są marynowane małże z bobem i comber z królika z pastą z trufli. Pyszna, śródziemnomorska uczta!
Restauracja Steak & Grill jest zdecydowanie urządzona w nowoczesnym stylu. Potrawy serwowane przez Chefa Kuchni mają niezapomniany smak, dzięki temu, że są przyrządzane w piecu opalanym drewnem. Restauracja może pochwalić się szerokim wyborem win, dopasowanych do każdego typu dań. Goście restauracji podczas Restaurant Week będą mogli skosztować m.in. tatara z buraka z serem pleśniowym, łososia z batatami, marynowanej wołowiny z rukolą, szarpanej kaczki z pyzą oraz panna cotty pistacjowej z lodami. Aż cieknie ślinka!
Nasza Wodna 12 to nastrojowe miejsce, znajdujące się w centrum Poznania, na jednej z uliczek Starego Miasta. Gości powita ciepłe wnętrze, ozdobione czerwoną cegłą. Restauracja zachwyci wszystkich swoją kuchnią w stylu fusion. Na festiwalowych Gości czeka zielony bulion z jajkiem sous vide i makaronem, wege burger ze szparagami i tofu, żur z jajkiem, żebro wołowe z kopytkami, kolbą kukurydzy i surówką z modrej kapusty oraz waniliowa panna cotta. Poznaniacy przybywajcie do restauracji Nasza Wodna 12 na niezapomniane kulinarne doświadczenia!
Restauracja została wyróżniona w poprzednich edycjach Restaurant Week dzięki głosom Gości za najleprze danie główne, deser oraz atmosferę. Czy istnieje lepsza rekomendacja? Przybywających do restauracji, powita jasne wnętrze, urządzone w stylu art deco. Co natomiast znajduje się w festiwalowym menu? W opcji A jest tatar z łososia w tempurze, risotto z sezonowymi warzywami oraz krem raffaello na kruchym spodzie. Menu B to zupa tajska, pierś z kaczki z młodymi ziemniaczkami, szparagami i młodą marchewką oraz wilgotne brownie czekoladowe.
Brick Krakowska 18 to nastrojowe, eleganckie wnętrza, ozdobione czerwoną cegłą. Rozmieszczenie stolików zapewni intymną oraz kameralną atmosferę rodzinnemu spotkaniu. Chef kuchni zaserwuje zupę krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym, tagliatelle z pesto z pietruszki i łososiem, semifreddo chałwowe, tatar ze śledzia, risotto grzybowe z piersią z kurczaka oraz burakiem i monodeser z kokosem. Brzmi pysznie!
Restauracja Atelier BonŻur to wszystko, co najlepsze w kuchni starogdańskiej oraz staropolskiej w nowoczesnej odsłonie. Każdy z odwiedzających będzie mógł zasmakować w szerokiej ofercie pysznych win oraz muzyce granej na żywo wieczorami. Restauracja mieści się na jednej pięknych uliczek Starego Miasta w Gdańsku. W menu festiwalowym znajdują się m.in. kolorowe warzywa z serem Burrata, risotto z groszkiem i bobem, gdańskie mleko z truskawkami, tatar z dorsza oraz boczek wolno gotowany z młodymi warzywami. Koniecznie musicie odwiedzić to miejsce podczas rodzinnej wycieczki!
Chmeli Suneli - Tak Smakuje Gościnność to warszawska restauracja, znajdująca się w najbardziej turystycznej części miasta, czyli na Nowym Świecie. Tam Goście spróbują prawdziwych gruzińskich smaków, dzięki Chefowi Kuchni, który pochodzi z tamtego regionu. Dla wegetarian zostało specjalnie opracowane menu A, a w nim znajdą pchali (pasta z pora), meschuri sokos chinkali z sosem arażnit, a na deser ciasto czekoladowe. Wielbiciele mięsa powinni wybrać opcje B. Będą mogli skosztować phali keżera (kremowa pasta z białej fasoli), kaurma (ragout z baraniny w cieście) oraz sorbetu na bazie jogurtu z ciastem biszkoptowym. Skosztujcie aromatycznej, gruzińskiej kuchni!
Restauracja znajduje się w centrum, na wrocławskim rynku. Wnętrze utrzymane jest w klimacie budynków Starego Miasta. W restauracji znajduje się ogródek z widokiem na piękną XIX-wieczną architekturę. Coś dla siebie w menu festiwalowym znajdą zarówno wielbiciele mięsa jak i weganie. Goście będą mogli skosztować chłodnika z zielonego ogórka lub botwinki, steku z kapusty w sosie własnym, wegańskiej napoleonki, fileta z pstrąga w sosie cytrynowo-koperkowym oraz waniliowego creme brulee.
Enigma RestoBar to niespotykane wnętrze w samym sercu Wrocławia. Zdecydowanie każde spotkanie z przyjaciółmi oraz bliskimi będzie ciekawym przeżyciem. Restauracja serwuje dania kuchni europejskiej w nowoczesnym wydaniu. Podczas festiwalu można zjeść w tym miejscu np. szparagi z mozzarellą bufala i oliwą z trawy cytrynowej, burgera z Jackfruita, tatara z polędwicy wołowej i ostryg, pappardelle ze szparagami z udźcem ze strusia oraz deser, czyli mango z białą czekoladą, biszkoptem oraz oreo.
Ta restauracja to wyjątkowe miejsca na mapie Gdańska. Znajduje się w jednym z zabytkowych XIX-wiecznych budynków na wyspie Ołowianka. Z okien restauracji rozciąga się widok na Długie Pobrzeże. Idealne miejsce na rodzinny relaks. A co uraczy podniebienia przyjezdnych? Będzie to m.in. krem z zielonego groszku z miętą, sakiewka z kozim serem i warzywami, zupa chrzanowa z pulpecikami jagnięcymi, ragut z dzika z warzywami oraz crumble z rabarbarem i kremem chantilly cynamonowy. Wspaniała uczta w wspaniałych okolicznościach.
W Menu Motto Goście znajdą wszystko co najlepsze w europejskich kuchniach, połączone w idealnie spójną całość. Chef kuchni zaprasza na krem pomidorowy z mozzarellą oraz oliwą ziołową, linguine ze szparagami, żółtkiem i natką, żeberka wieprzowe ze szparagami, ziemniakami z ogniska oraz sosem BBQ. A na deser dla wszystkich łasuchów crumble jabłkowe z czerwonym pieprzem, kruszonką oraz Creme Fresh.
Cechowa to kontynuacja historii miejsca z kilkudziesięcioletnią tradycją. Jest to jedno z bardziej rozpoznawalnych restauracji w Białymstoku. Cechowa mieści się w centrum miasta, nieopodal rzeki Biała. W festiwalowym menu znajduje się m.in. ostro-kwaśna zupa krewetkowa, pieczony łosoś w czerwonym curry z ryżem jaśminowym, chłodnik litewski, supreme z perliczki ze szparagami i puree ziemniaczanym oraz czekoladowa beza z truskawkami i mascarpone. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji odwiedzić tego miejsca, to teraz jest dobra okazja!
Restauracja znajduje się rzut beretem od morza. Fisherman zaprasza na pyszne dania po rodzinnym plażowaniu. Chef kuchni przygotował menu, które zadowoli najbardziej wymagające kubki smakowe. Opcja A to krokiety z kaszy gryczanej z czosnkiem niedźwiedzim, ravioli ze szpinakiem, wędzonymi ziemniakami i sałatką z dzikiej rukoli. Wybierając menu B Goście będą mogli skosztować opalanego śledzia z ziemniakami i kiszonym ogórkiem, długo gotowanego boczku z puree ziemniaczanym i surówką z selera. A na deser w obu wariantach orzeźwiająca galaretka z truskawkami i lawendową bitą śmietaną. Idealna na gorące, czerwcowe dni!
Nie zwlekajcie, najlepsze stoliki znikają w mgnieniu oka! Rezerwacji możecie dokonać na www.RestaurantWeek.pl. Festiwal odbywa się w oparciu o Kartę Higieny, czyli bieżące wytyczne sanitarno-epidemiologiczne. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu wspierasz niemarnowanie jedzenia.
#IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji i pomóż odrodzić się scenie restauracyjnej