Koneser Grill. Punkt obowiązkowy na gastronomicznej mapie Warszawy dla każdego konesera dobrego jedzenia

Koneser Grill - tam gdzie ogień spotyka się ze smakiem. Klasyczna sztuka kulinarna z comfort foodem. A old school ze street artem. Wyjątkowa restauracja na warszawskiej Pradze to punkt obowiązkowy na gastronomicznej mapie stolicy. Co skrywa w sobie miejsce należące do Ferment Group?

Restauracja mieści się w Centrum Praskim Koneser i jest miejscem obok, którego trudno przejść obojętnie. Koneser Grill łączy w sobie artystycznego ducha Pragi z elegancją i nowoczesnością kompleksu zrewitalizowanej Wytwórni Wódek Koneser. Otwarta kuchnia, industrialne, ale ciepłe wnętrza oraz obraz inspirowany stylem Street Art „Chef Patron" autorstwa praskiego artysty ulicznego Tempzey to pierwsze co rzuca się w oczy po przekroczeniu drzwi restauracji. Dzieło wykonane techniką graffiti, z którego bije energia miasta, mocny kolor oraz życiowa siła zdobiący ściany restauracji nawiązującej do brytyjskiego kulinarnego "old school’u", to kwintesencja doświadczenia Koneser Grill.   

Tym co wyróżnia Koneser Grill na gastronomicznej mapie Warszawy, jest żywy ogień.  Otwarta kuchnia z grillem widoczna z praktycznie każdego miejsca w restauracji zachwyca i umożliwia przyjrzenie się kucharzom przy pracy z żywiołem. Ogień widać w całej karcie Konser Grill. Znajdziemy w niej nie tylko najlepszej jakości mięso, ale i ryby, owoce morza, sezonowe warzywa, desery, co ciekawe wszystko to przygotowane na grillu lub z użyciem ognia.  W menu zachwycą takie pozycje jak New York stek sezonowany na sucho 45 dni, kaszanka serwowana z jajkiem przepiórczym, cebulą i zielonym jabłkiem, świeże ostrygi irlandzkie, risotto dyniowe z kozim serem i palonym masłem czy długo pieczony sernik z truflami. 

Koneser Grill to ogień, jedzenie oraz idealnie dopasowane do posiłku wino. Karta win Pół żartem, pół koneSERIO przypadnie do gustu amatorom eksperymentów, tym chcących pobawić się winem i szukających swoich smaków, bez trzymania się sztywnego podziału zgodnie z zasadą Life Balance. Karta Całkiem koneSERIO dedykowana jest gościom o ugruntowanych upodobaniach, ceniących tradycje oraz sprawdzone smaki.  

"Słowem, którym określilibyśmy Koneser Grill, jest unikatowość. Zarówno w podejściu do myślenia o jedzeniu, ale i w doświadczeniu gości podczas wizyty w naszej restauracji. Chcemy, aby osoby odwiedzające Konser Grill miały możliwość skosztować najlepszych jakościowo produktów w pysznym wydaniu, równocześnie czując się komfortowo i swobodnie. Chcemy być miejscem prawdziwym, szczerym i po prostu dobrze karmić ludzi spotkanych przy żywym ogniu w  Koneser Grill."  - Daniel Pawełek, właściciel Konser Grill.  

Tym, który w Koneserze okiełznał i pokochał ogień, jest szef kuchni Piotr Wójcik. W swojej kulinarnej twórczości inspiruje się brytyjskim "old schoolem" czyli prawdziwym gotowaniem na najlepszych produktach, dzięki czemu jego kuchnia jest pełna smaku i niezaprzeczalnej energii. Przyrządzając tradycyjne produkty na ogniu, Piotr wydobywa z nich szczery smak.  

Koneser Grill myśląc o swoich gościach stawia na prawdziwe doznania. Dzięki wybitnemu smakowi potraw, ciepłu ognia, aromatowi dymu i podglądaniu sztuki kulinarnej kucharzy w otwartej na salę kuchni wizyta w Koneser Grill jest prawdziwym doświadczeniem zmysłów. O smaku, jakości i wyjątkowości miejsca świadczą nie tylko zadowoleni klienci powracający regularnie do restauracji. Koneser Grill posiada odznaczenie Slow Food Polska oraz został wyróżniony w przewodniku Michelin jako jedyna restauracja po prawobrzeżnej stronie Warszawy.